EST. 2002

Marc Marquez engedélyt kapott a sepangi tesztelésre

A spanyol versenyző jelen lehet a 2022 február 5-i sepangi teszten, ahol hivatalosan is megkezdődik az idei teszt időszak. A Repsol Honda Team az új RC213V modellt teszteli majd a maláj pályán.

Mint ismert Marc télen folyamatos orvosi kivizsgálásokon és konzultációkon vett részt, hogy megszüntessék a kettős látását. Az elmúlt hetekben tapasztalt javulásnak köszönhetően elkezdhette az edzést két keréken is. Először krosszpályán, majd Portimaóban egy RC213V-S nyergében, végül Aragónban egy Honda CBR600RR-rel gyakorolt a nyolcszoros világbajnok. A tesztek azt bizonyították, hogy a kezelések teljes sikerrel zárultak és MM visszatérhet a MotoGP világába.

Így az első hivatalos teszten már láthatjuk Sepangban, majd a következő héten az indonéziai Mandalikába indul. Ez lesz az első alkalom, hogy Marc az új MotoGP motoron ül, mióta megnyerte a 2021-es Emilia Romagna GP-t Pol Espargaro előtt. A teszten a Honda Repsol Team mindkét versenyzője részt vesz, így Marquez mellett jelen lesz a csapatnál második szezonját kezdő Pol Espargaro is.

Nyitókép: Motogp.com

ugrás fel