EST. 2002

Marini és Bastianini a MotoGP-ben

Hivatalossá vált, hogy Luca Marini és Enea Bastianini jövőre rajthoz állhat a MotoGP géposztályban. A két tehetséges fiatal az Esponsorama Racing Team színeiben fog versenyezni. A csapat Ducati Desmodedici GP-jén a Team Sky VR46 színe lesznek. Tito Rabat ezzel párhuzamosan a Superbike felé veheti az irányt, ahol a Barni csapatban kapna helyet.

A pár hete keringő pletykák tehát ismét beigazolódtak és Valentino Rossi testvére a Sky VR46 versenyzője feljutott a motorsport csúcsára, GP-be. Nyugodtan mondhatjuk a kategória családbarát, hiszen a két spanyol testvérpár után (Espargaro, Marquez), jövőre egy olasz is szerepelni fog a sorozatban,

A csapat másik versenyzője Johann Zarco a Ducati Pramac csapatához igazol a következő évre. A megállapodás része, hogy a VR46 támogatást nyújt az Esponsorama csapatnak a Moto3 kategóriában.

Luca Marini: „ Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy 2021-ben a MotoGP-ben versenyezhetek, számomra a valóra vált álom. Ez a vágy melyet minden versenyző gyermekkora óta magában hordoz. Az elmúlt években sok tapasztalatot gyűjtöttem a Sky Racing Team VR46-nál, és nekik köszönhetően értem el életem első fontos eredményeit. Most a Moto2 szezon döntő szakaszában vagyunk, továbbra is keményen fogunk dolgozni a cél eléréséig, mielőtt új kalandot kezdenénk az Esponsorama Racing csapattal.

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel