EST. 2002

Marquez kipipálta Argentínát és lepipálta a mezőnyt

Kicsit olyan érzésünk van mintha az SBK legutolsó futamait néztük volna, csak most itt egy másik spanyol törölte fel a pályát az versenytársakkal.

Már a rajt után látszott, hogy MM nem viccel és űrtempóra kapcsolt, úgy hagyva ott a mezőnyt mintha egy másik ligában játszana. Idén télen volt egy nyilatkozat váltás az idősebb Espargaró és Lorenzo között. Aliex akkor azt nyilatkozta, hogy Marquezt nem lehet megverni a saját motorjával, egyelőre úgy tűnik mással sem.

Bár elöl izgalom mentesen zajlottak a percek, hátrébb értékes pontokért folytak komoly csaták. Mindjárt az elején megbüntették Crutchlowt, aki áthajtásos büntetést kapott rajtkiugrás miatt.

Rossi elképesztő formában motorozott, miután feljött a második helyre, megelőzve Morbidellit, Millert, Dovit jó ideig képes is volt tartani a pozíciót. A verseny felénél sikerült Dovinak újra átvenni a második helyet, mikor MM már 8 másodperc előnnyel vezetett.

Közben, a szombati edzésen érthetetlenül rosszul teljesítő Suzuki csapat legjobbja is elkezdte átlépni a versenytársakat. Rinsnek annyira jól ment a felzárkózás, hogy teljesen a negyedik-ötödik helyért zajló pocizóig sikerült felzárkóznia, a 16. helyről. Közben a Rossi-Dovi páros elkezdték húzni egymást és ellépve a mezőnytől próbálták eldönteni kié legyen a dobogó második foka.

A vége előtt Morbidelli még eltalálta Vinalest, így mindketten estek és értékes pontokat veszítettek. Rossi nagyon jó stratégiával az utolsó pillanatig várva előzte meg Dovit és szerezte meg a második helyet. MM pedig megmutatta, hogy nem cask világbajnok de évről évre egyre jobb világbajnok is, akit idén is nehéz lesz megverni.

Borítókép : Twitter prtscreen

ugrás fel