EST. 2002

Marquez kiszállt a versenyből, Quartararó behúzta a pole-t

A spanyol világbajnok meglengette a fehér zászlót, egyetlen teljesített kör nélkül kényszerült feladni a hétvégét. Az is csodával határos, hogy egyáltalán megpróbált elindulni és pontokat gyűjteni, 4 nappal a műtét után.

„Mindig próbálok hallgatni a testemre, követni az ösztöneimet és harcolni a szenvedélyemért. A testem arra kért, hogy álljak meg. Békésen fogok ma aludni, mert tudom, hogy megpróbáltam. Köszönöm a sok támogatást és üzenetet. Visszatérünk!”

A francia Quartararo azonban folytatja tavalyi meggyőző szereplését, és élete első futamgyőzelme után behúzta a pole-t. Igaz Vinales volt a leggyorsabb az időmérő utolsó részében, de egy túl szélesre vett kanyar miatt megfosztottak idejétől.

Fabio, Maverick, majd Bagnaia (Pramac Ducati) és Valentino Rossi alkotja az első négyest. A Yamaha mellett, rendkivűl erősen teljesít újra a KTM csapat, bár Pol Espargaro bukott, Oliviera az 5. helyen zárta az időmérőt. A gyári Ducati csapatból, Petrucci a 11. míg Dovizioso a 14. helyet szerezte meg. Alex Marquez a 21. helyen várja a rajtot, a gyári Repsol Honda nyergében.

fotó: twitter.com prtscreen

ugrás fel