EST. 2002

Marquez/Sachsenring: 10-0

Lassan át kellene nevezni a pályát, mivel a spanyol fenomén idén sem talált legyőzőre. Szombaton a Honda versenyzője behúzta élete hetedik pole pozícióját és mellékesen megjavította a pályacsúcsot is. Itt már lehetett érezni, hogy MM nem hagy kétséget a hétvégével kapcsolatban.

A futamon az izgalmak az első kanyarig voltak tapinthatóak, Marquez nem kapta el a rajtot, így Quartararo jött el elsőként. Öröme pár másodpercig tartott, ennyire volt szüksége MM-nek, hogy megelőzze és felvegye saját ritmusát. Innentől az egész mezőny bottal üthette a nyomát. Rins ismét hibázott, már a második hétvégét nullázza le a fiatal spanyol. Fabio sem zárt sokkal szerencsésebb hétvégét, de összességében csak ódákat lehet zengeni a fiatal francia tehetségről.

Úgy lőtte magát be a GP élvonalába egy szatellit motor nyergében, hogy lassan nincs olyan futam, ahol nem említik együtt a nevét a legjobbakkal.

A második az a Vinales lett, aki talán végre magára talál. Egy első és egy második hely, értékes pontokat jelent a számára. Reméljük ezt a gyári csapat is látja, és beállnak mögé a fejlesztésekkel.

Marquez 185 ponttal, 58 pontos különbséggel vezeti a tabellát Dovizioso előtt. A vörösök a héten hosszabbítottak Petruxal, így vége a Bautista-MotoGP pletykáknak. Az olasz jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokság összetettjében, mindössze 6 ponttal lemaradva Dovi mögött.

Harmadik lett az idén nem túl jó formában versenyző Crutchlow. A hétvégi futamon a harmadik hely számára duplát ért, mivel törött lábbal áll rajthoz.

Moto2-ben Alex húzta be a hétvégét, így idén már nem először a Marquez család tagjai két győzelemmel térhetnek haza.

ugrás fel