EST. 2002

Maverick Vinales aláírt csapatához a 2021-2022-es szezonra

Nem változtat csapatot a 25 éves spanyol motorversenyző és a Yamaha gyári csapatnál húzza tovább a gázt. Pletykák szerint Ducati szerette volna elcsábítani egy jó szerződéssel, de úgy tűnik Vinales tartja magát az eddigi menetrendhez és stabilan hisz a Yamaha fejlődésében. Erre egyébként minden oka megvan, ráadásul csapata is mindent megtett, hogy megtarthassa legeredményesebb versenyzőjét. Az idei évben Rossi talán utoljára fog versenyezni a gyári csapatban, azt követően Vinales még nagyobb teret kaphat a fejlesztések terén. Kérdés persze, hogy milyen anyagi erőforrásokkal fognak rendelkezni a csapatnál.

Lin Jarvis a Yamaha részéről elmondta, hogy Vinales 2017-óta tagja a csapatnak, és különleges tehetség. Nagyon motivált és fizikailag is mindig erős, olyan versenyző, aki mindig ki akarja hozni a maximumot a YZR-M1-ből. A velünk töltött első három évadban 6 győzelmet, 19 dobogós helyezést szereztünk együtt. Maverick azon döntése, hogy ilyen korán, a szerződése lejárta előtt aláírt a Yamaha Factory Racing MotoGP csapathoz is mutatja a kölcsönös elismerést. Egyben megerősíti azt a meggyőződésünket, hogy esélyünk van a MotoGP világbajnoki címének megszerzésére.

Vinales 2017-ben harmadik, 2018-ban negyedik, míg 2019-ben ismét harmadik lett a Vb összetett eredménylistáján.

Maverick Vinales : „ Nagyon boldog vagyok mert megtartom „saját csapatomat”, ez lesz a második évünk, és utána még két év vár ránk. Izgatott vagyok, úgy érzem ha továbbra is nagyon keményen dolgozunk, akkor jó úton haladunk. Számomra nagyon fontos volt ez a bejelentés a szezon előtt, mert motivált vagyok és így teljes mértékben a 2020-as szezonra tudok koncentrálni. Fő célunk, mint mindig, hogy világbajnokok legyünk.

ugrás fel