EST. 2002

Még egy Hayden a MotoGP-ben

Örülhetnek az amcsik. A július 22-én megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjon ugyanis egyel több honi vitéz sorakozik fel Nicky Hayden, John Hopkins, a Roberts fivérek és Colin Edwards mellé a rajtrácsra. A kiválasztott nem más, mint a címvédő öccse, Roger Lee Hayden, aki Randy De Puniet és Anthony West csapattársa lesz honi futamán – ezt a Kawasaki MotoGP alakulatának kommunikációs igazgatója, Ian Wheeler jelentette be a doningtoni verseny után.

„Azért esett Rogerre a választásunk, mert pályaismeretét hasznunkra tudjuk fordítani. Jelenleg nem állunk olyan helyzetben, hogy pár versenynél több viadalon tudjunk két motornál többet indítani. Az idény folyamán talán még egyszer tudunk motort biztosítani Roger Lee-nek.” – nyilatkozta Wheeler a motogp.com-nak.

Roger jelenleg az Amerikai Gyorsasági Motoros Bajnokság két kategóriájában, a Superbike és a Supersport géposztályban egyszerre versenyez a zöld gyár kötelékében. Az 1000-es széria alapú gépek pontvadászatában jelenleg a 10. helyen áll 197 pontjával (Ben Spies 382-vel vezet), míg a 600-as mezőnyben jó esélye van a bajnoki címre: Josh Hayes mögött 9 egységgel van csupán lemaradva.

Az nem tudni egyelőre, hogy a Laguna Seca-i hétvégén elindul e ezekben a kategóriákban, ha igen, akkor max respect a kis Haydennek.

ugrás fel