EST. 2002

Megjelentek az Aprilia RS 660 első képei

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb projektje, az olasz gyártó 660 cm3-es erőforrásra épülő sportmotor koncepciója. Már csak azért is, mert várhatóan ugyan ezen az alapon több modell is napvilágot láthat, akár egy Tuono.

Az motorblokk az RSV4 módosított vagy csonkított blokkjára épül, a kéthengeres soros motor teljesítménye és tömege nagy érdeklődést váltott ki szakmai körökben. Bár a koncepció motor már ismert volt, a gyártó elképesztő titoktartás mellett fejlesztette a típust. A mostani videóból arra lehet következtetni, hogy kevesebb burkolattal látják el a széria modellt. A képek alapján, szabadon lesz a váz és az erőforrás is. A fejidom változatlan maradt, de a LED lámpákat valószínűleg hagyományos lámpák váltják fel.

Szintén változott a hátsó futómű, és alacsonyabbra került a kipufogócső elvezetése is. A motor teljesítményéről jelenleg semmilyen adat nem áll rendelkezésre, de becslések szerint 100 lóerő körüli teljesítményre lehet majd képes.

A  Tuono 660 esetleges megjelenését is hatalmas figyelem övezi. Sokan várnának egy könnyed, de jól kezelhető túraendurót az olasz gyártó stílusában.

Az EICMA kiállításon minden kiderül, addig is nézegessük a gyönyörű koncepció motort:

ugrás fel