EST. 2002

Mika Kallio váltja Johann Zarcot

A francia versenyző már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy év végén elhagyja a KTM MotoGP csapatot. Most azonban az osztrák gyártó lépett és az utolsó hat versenyen nem indítja, a rosszul teljesítő versenyzőt. Inkább helyette a Mika Kallio ülhet a motorra. A finn tesztpilóta értékes információkkal szolgálhat a motort illetően.

A KTM az elmúlt versenyen a fejlődés jeleit mutatta, ami nagyban köszönhető Pedrosa munkájának is. Most úgy tűnik a gyártónak fontosabb egy jó visszajelzéseket és információkat szolgáltató tesztpilóta mint egy bukdácsoló és panaszkodó versenyző.

„Döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban használjuk az erőforrásainkat. Jelenleg jó irányban haladunk a MotoGp struktúránkat illetően. Határozottan hiszünk benne, hogy Mika sokat segíthet ebben az időszakban, tudásának és hátterének köszönhetően. Mindennél fontosabb, hogy a teszteken tapasztalt eredményeket verseny körülmények között is ellenőrizhessük, hogy a legjobb pozícióból kezdhessük a 2020-as évet. Szeretnénk kifejezni hálánkat Johann felé az erőfeszítéseiért, amiket novemberi csatlakozása óta tett. KTM továbbra is támogatja őt a szerződése ( 2019 vége ) lejártáig, és őszintén a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.

fotó : KTM press

ugrás fel