EST. 2002

Megvan az új beugró Kallio helyére: Aleix Espargaro!

Megtalálta a Pramac Ducati csapat a Casey Stonert helyettesít? Mika Kallio helyettesét az elkövetkez? két nagydíjra. A Superbike-ban komoly kihívások elé néz? Michel Fabrizio után az az 1989-es születés? Aleix Espargaro lett a kiválasztott, aki idén mindösszesen kett? 250-es nagydíjon vett részt (akkor a Talmácsi Gábor helyett beugró Németh Balázst helyett ugrott be), és egyáltalán nem vallott szégyent, s?t: Assenben negyedik, a Sachsenringen kilencedik helyen ért célba.

Espargaro egyébként a legfiatalabb versenyz?, aki megnyerte a 125-ös spanyol gyorsasági bajnokságot (CEV), még 2004-ben, tizenöt évesen! Innen egyenes út vezetett a vébé-porondra, ahol a jelek szerint szépen alakul az ifjú titán karrierje. ‘Végtelenül boldog vagyok, f?leg amiért ez a szezon nagyon sok nehézséggel járt eddig számomra’ – mondta lelkesen.

‘Idén két versenyen tudtam elindulni a 250-ben, ezeken jó eredményeket értem el, ami azt jelzi, hogy fizikailag fel vagyok készülve. Ez egy valóságos álom, hogy egyszeriben a MotoGP-ben találom magam. Nagyon köszönöm a Pramac csapatnak, hogy megadják nekem a lehet?séget, amivel a gyorsasági motorsport csúcskategóriájában versenyezhetek.’

ugrás fel