EST. 2002

Melandri biztatta magát

Jóllehet Marco Melandri még egyáltalán nem 100%-os a barcelonai horrorisztikus bukása óta, mégis a futam végéig csatában volt a gy?zelemért honfitársával és barátjval, Valentino Rossival, aki mindössze 145 ezreddel tudta megverni a korábbi 250-es világbajnokot.

Rossi és Melandri a vasárnapi Német Nagydíj második felében akadt egymásra, majd a futam végéig gyilkolták egymást. Zsinórban ez a második alkalom volt, hogy a két olasz a kockás zászlóig nem eresztette a másikat: Doningtonban a második pozícióért vívtak élet-halál harcot.

Macio itt még a mez?ny élén

„Nagyszer? csata volt” – fejtette ki Marco. „ Doningtonbann a második helyért csatáztunk, itt Németországban viszont az els?ért. A futam elején Pedrosával folytattam nagyszer? küzdelmet, a végén, pedig Valentinot kaptam meg a nyakamba. Szerintem Vale is élvezte a csatát.”

„Az utolsó körben spannoltam magam: meg tudod csinálni Marco, csak fékezz egy keményet. Amikor odaértünk az utolsó kanyarkombinációhoz, így is tettem, de hát Vale jól zárta az íveket, így nem tudtam elé kerülni. Ahogy fogyott az üzemanyag, a motor sokkal kezesebben viselkedett. Bízom benne, hogy a következ? futamokon is a célig harcolhatok a gy?zelemért” – zárta nyilatkozatát Melandri.

Marco vasárnapi teljesítményével 35 pontra zárkózott fel a listavezet? Hayden mögé, ezzel világbajnoki esélyei még életben maradtak.

ugrás fel