EST. 2002

Milánóban jön a Kawasaki Z 750


Meglepetés a Kawasakitól: miután Kölnben kiállították a Z 1000-est, és ezzel elringattak mindenkit abban a hitben, hogy most már szem elé került az összes 2007-es modell, itt vannak a hivatalos képek a hamarosan Milánóban debütáló Z 750-r?l.

A kis (?) Zé tet?t?l talpig átalakult, megjelenése pedig nem kevésbé hatásos, mint a nagytestvéré. Valóban, a design igen hasonlít az ezreséhez; a kipufogó szimpla rajta, csak a jobb oldalon bukkan el? a trombita, amely szavatolja, hogy ezt a motort se lehessen összekeverni semmilyen más csupasszal.

Ám az újdonságok nem csak a formavilágot érintik: a rendelkezésünkre bocsátott információk még nélkülöznek minden konkrétumot, a fotókról azonban jól látszik egy új, felfordított villa érkezése (41 mm), amely a korábban alkalmazott hagyományos darab helyét veszi át. Változatlan marad a fékrendszer hullámos tárcsákkal és úszó nyergekkel, ez a modell viszont már kaphat ABS-t is.

A gyári bemutató szövegében arról is szó esik, hogy a lábtartó, a nyereg és a kormány által bezárt képzeletbeli háromszögön változtattak a Kawasaki trigonometriai szakemberei, ezáltal javítva a vezetési testhelyzetet. Az új váznak köszönhet?en pedig a motor dinamikus egyensúlyát tették jobbá.

Ezzel kapcsolatban az Eicma motorkiállításon minden kiderül, s ugyanez miondható el a blokkról is, amelyet a közlések szerint szintén átterveztek, és nemcsak az Euro-3 károsanyag-kibocsátási normát teljesíti, hanem nagyobb nyomatékot és egyenletesebb teljesítményt ad le minden vizsgált fordulattartományon.

ugrás fel