EST. 2002

Mindenki Lorenzoról beszél

Az őszi szezon egyértelmű főszereplővé vált a spanyol versenyző, akivel mindenki számol és senki sem tudja, hogy mire lesz képes jövőre. Alig van versenyző vagy a GP közlében lévő meghatározó egyéniség aki nem nyilatkozott a Lorenzo-Honda kapcsolatról.

Casey Stoner volt világbajnok és Honda tesztpilóta például arra mutatott rá, hogy elképzelhető két teljesen különböző beállítású RC213V a jövő évi rajtrácson. Szerinte a spanyol sokkal gyorsabban fog tudni alkalmazkodni mint a Ducati időszakban. Az eltérések érinthetik a vázat, az aero elemeket vagy a beállításokat akár az elektronika terén is.

A Honda azzal kezdte, hogy azonnal gyártott egy speciális tankot a spanyolnak, ezzel is megpróbálva elkerülni a Ducati hibáját, ahol kicsit sokat kellett várni erre a fejlesztésre.

Jorge is többször megszólalt az elmúlt időszakban és érdekes nyilatkozatokat tett a jövő évet illetően. Kiemelte , hogy Marquez már 7 éve a Honda versenyzője és sokat kell és lehet is tőle tanulni. Ismét változtatnia kell majd a vezetési stílusán, hogy jobban igazodjon az új motorhoz. Persze hozzá tette azt is, hogy Ő az egyetlen versenyző, aki megtudta verni a honfitársát.

Tény, hogy Lorenzo jól ment az utolsó teszteken, talán meglepően is jól. Ez pedig sokakat gondolkodóba ejtett. Azt nem tudjuk, hogy a végén a Honda jól jár majd az igazolással, ez már a jövő zenéje. Mert ha csapaton belül felépítenek két erős embert akkor amíg azok versengenek a címért és egymástól szednek el pontokat, lehet lesz egy nevető harmadik aki könnyen megnyeri az évadot.

A történetnek van egy másik szála is, Alberto Puig aki az elmúlt években leginkább tehetségkutató versenyeket rendezett átvette a csapat irányítását. A szintén spanyol származású menedzser nem ápol jó viszonyt valamikori versenyzőjével Pedrosával. Az idén visszavonult versenyző helyére szerződtették Lorenzót és a szimpatikus kis spanyol versenyzőtől a Honda is két ajándék motorral búcsúzott. Pedro épp, hogy átvette a motorokat és örömmel vette, hogy a japánok megengedik neki a KTM tesztelését, amikor Puig úgy szállt bele egy mondattal, hogy a fél világ felhördült.

Köztudott, hogy 2013-ig együtt dolgozott a két versenyző, majd Pedrosa elküldte menedzserét, aki most azt vágta a fejéhez, hogy egy olyan Danit látott viszont aki nem akart igazán nyerni. Voltak akik jobban akartak VB-t nyerni!

Pedrosa válaszában Úriember maradt, olyan amiért mindenki szerette a GP-ben.  Sajnálja a volt menedzser sértődöttségét és reméli egyszer túllép ezen, ahogy azért is kár, hogy ezt a bejelentést akkor tette mikor Ő épp eljött a csapattól.

Hogy miért tértünk ki erre a kis történetre? Nem Pedrosa volt a lényeges személy, hiszen Ő már a KTM-nél fogja húzni a gázt. Sokkal inkább Puig és a Honda.

Kivűlről úgy tűnik, hogy a spanyol szereti kavarni a lapokat és ez nem biztos, hogy hosszú távon kifizetődő. Tételezzük fel, hogy a két versenyző nem fogja megtalálni egymással a hangot csapaton belül. Erre van esély, Lorenzo habitusát figyelembe véve, ilyenkor a menedzsernek kulcs szerepe van. Ha azonban Puig nem lesz képes közös nevezőre hozni a nézeteket, esetleg az általa a csapatba hozott Lorenzo mellé áll könnyen elveszíthetik MM hitét a csapatban, akiért köztudottan bármit megfizetne a legnagyobb ellenfél a Ducati. Dovi tett is olyan nyilatkozatot, hogy őrült lenne a csapata ha lehetőség nyílik rá és nem szerződteti le a spanyol világbajnokot.

Lorenzo úgy tűnik Puig egyik kártyája, egy igazán komplikált leosztásban. MM még két évre aláírt rekord összegért, ehhez képest Lorenzo apró pénzért vállalta a munkát. Igaz egy olyan helyzetben, amikor a visszavonulást fontolgatta. Egy biztos, jövőre minden szem a Honda bokszra és az Alberto Puig által irányított alakulatra fog figyelni.

Fotó: Twitter

ugrás fel