EST. 2002

Mit nyerhet még Marquez idén a GP-ben?

A MotoGP a világ egyik legdrágább sportversenye, még sincs kézzel fogható anyagi fődíj a végén. Ellentétben a tenisszel vagy sok más sporttal, az itt versenyzők semmilyen pénzdíjra nem számíthatnak. Kivéve a BMW gyár különleges, fődíját a BMW M Awards-ot és a Tissot gyár Pole pozícióért járó óráit. ( 3 darabra van szükség ).

Ennek oka, hogy a Dorna a MotoGp rendezését és lebonyolítását intéző szervezet, nincs közvetlen kapcsolatban a versenyzőkkel. A csapatok fizetik és választják ki a szereplőket. Marc ebben idén egyébként élen jár a maga 15 milliós szerződésével. Összehasonlításképpen csapattársa Jorge Lorenzo 3 millióért szerződött ugyan ehhez a csapathoz. Ráadásul Marcnak még ott vannak a szponzor pénzek, amik szintén nem keveset hoznak a háztartásba. Becslések szerint összesen 25 millió eurót keres a világbajnok évente. De még nincs vége az évnek, Marc versenyben van két Yamaha versenyzővel ( Vinales, Quartararo ) a másik két díjért.

Ha sikerül nyernie, akkor hazaviheti élete első SUV-ját, egy BMW X4 M-et. Jelenleg egyébként ebben is vezet.Ez lenne a hetedik győzelme ebben díjazásban, eddig már hazavitt BMW-k : BMW M6 Coupé, BMW M4 Coupé, BMW M6 kabrió, BMW M2, BMW M4 CS és BMW M3 CS.De órából sem áll rosszul GP új királya, összesen 61 Tissot órát tart szekrényében, amiről spanyol lapok úgy tudják, hogy elkezdett elajándékozni. Rokonak, barátoknak, csapattagoknak.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a spanyol versenyző kimaxolta az elmúlt éveket a sorozatban.

ugrás fel