EST. 2002

MKK: Kevés induló, remek verseny

Meglepően kevés nevező volt a Magyar Köztársasági Kupa első versenyére, a hét végén. Egy egész sor olyan élsportban érintett versenyző maradt távol, akinek a részvételére szinte mindenki számított. Nem volt ott a verseny edzésein és a rajtrácson többek között Bitter, Dudás Peti, Rizmayer Gábor, Vörös Sándor, Rosivall, és még néhányan.

Ugyanakkor örömteli az, hogy egyre több trónkövetelő jelentkezik, akik az elmúlt években az amatőr versenyeken, elsősorban a Dunlop Trophyban bontogatták szárnyukat.

Kiemelkedő volt Sárkány Dezső motorozása, aki az abszolút győztese volt a versenynek. Vida Tibi a második, és az ezres kategóriára végképpen átváltott Adorján Tamás szerezte meg a harmadik helyet.

Az „alsó házban”, a 600-asok körében szintén nagy meccs volt. Itt a győzelmet Magda Attilának sikerült begyűjtenie. A második helyen Juhász Dávid, a harmadikon a Kawás Kardos Krisztián állhatott fel a dobogóra.

Biztos vagyok abban, hogy Szabó Jani ötlete, amely létrehozta a Köztársasági Kupát, jó volt. Számomra egy picit érthetetlen, hogy a hazai versenyzők miért idegenkednek a hazai megmérettetéstől.

De ne temessük a Köztársasági Kupát! Lássuk előbb, hogy mi lesz a következő fordulón, május 28-án.

Forrás: BR Organisation

ugrás fel