EST. 2002

Moto Guzzi California 1400

Miamiban tartották a Piaggio csoport amerikai és kanadai dílereinek rendes éves találkozóját – természetesen ezen ott volt Roberto Colaninno, a cégcsoport elnöke is. És ha már ott volt, bejelentette az Advanced Design Center megalakulását a kaliforniai Pasadenában. Els? hallásra furcsának t?nhet, hogy egy olasz motorgyártó miért éppen a formatervezést szervezi ki Csizmaországon kívülre, de ezt ?k tudják.

Moto Guzzi California 1400

Mentségükre szóljon, hogy egy olasz felmen?kkel rendelkez?, argentín származású, de az USÁ-ban nevelkedett Miguel Galluzzi vezeti majd a centrumot (Ducati Monster, Cagiva Raptor, Aprilia RSV4 – csak hogy néhány jeles munkáját említsük). A pasadenai m?hely szorosan együtt dolgozik majd a Piaggio itáliai ‘stílusközpontjával’, valamint az olasz, kínai, indiai és vietnami R&D egységekkel.

A találkozón ott volt a Moto Guzzi California 1400-as modellje (a képen), amelyet szintén Galluzzi tervezett és amely a 2013-as modellévben kerül a piacra. Bemutatták az amerikai keresked?khöz most érkez? Aprilia Caponord 1200-at is, és tiszteletét tette Max Biaggi és Eugene Laverty is. 

Max Biaggi

ugrás fel