EST. 2002

Moto Morini-Bimota: az egyes számú elképzelés

Oberdan Bezzi mester figyelme és kreativitása egy percre sem lankad: legutóbbi közreadott munkája egy Bimota motorkerékpár, amely ha megvalósul(na), az nemcsak motorépítészetileg jelent(ene) nóvumot. Hogy miért? Mert már nevében (MMB1 – Moto Morini Bimota) is egy olyan koncepciót vázol fel, ami eléggé merész.

‘Obiboy’ fantáziáját, ahogy szakmai körökben becézik a maestrót, eléggé beindították a Morini lehetséges felvásárlásáról szóló piaci hírek, nosza, el? is ragadta a papírost meg a pennát, és lerajzolt egy DB7-eséhez hasonlatos vázszerkezetet, amint körülölel egy vízh?téses vékettest.

Els?re tehát egy csupaszt vizionál Bezzi, amely az ‘elitista olasz motor’ kategóriában állna szemben a Brutálékkel és Streetfighterekkel. Bimotát rajzolni meglehet?sen hálás téma, hiszen a gyártó tulajdonképpen egyazon filozófia mentén dolgozik hagyományos séma szerint épített vázszerkezeteivel, ennek a tradíciónak gyümölcse az YB, a HB, a DB és az SB-széria is, egymástól helyenként mer?ben elüt? konstrukciójú blokkokkal.

ugrás fel