EST. 2002

MotoGP 2021: Vinales „lemotorozta” a mezőnyt Katarban

A helyi idő szerint este 8 órakor rajtoló versenyen a levegő hőmérséklete 20, míg az aszfalté 22 Celsius fok volt.

Izgalmasan indult a verseny, a rajtnál a Ducati versenyzői erőből hagyták a hátuk mögött a mezőnyt. Közülük is kiemelkedett Martin, aki a negyedik helyre zárkozott fel a 14. rajtkockából. Az ötödik kör végén Bagnaia vezeti a mezőnyt megelőzve Millert és Zarcot. Azonban a leggyorsabb a negyedik helyen motorozó Quartararo, aki mögött Vinales és Rins sorakozik fel.

Elsőnek Zarco, majd Quartararo és Vinales is elhalad Miller mellett. Közben a többi Yamaha versenyző hátrébb szorul a mezőnyben. Már csak 12 kör van hátra de a sorrend változatlan. Míg Vinales ritmust nem vált és elhalad csapattársa mellett. Innen folyamatosan ledolgozva a hátrányát, a nyolcadik körre átveszi a vezetést és próbál elnyúlni az üldözőktől.

A spanyol könnyedén tartja előnyét, míg honfitársa a regnáló világbajnok Mir maga mögé útasítja a két Ducati versenyzőt. A célegyenesre ráfordulva azonban megmutatkozik a Ducati és a Suzuki közötti teljesítmény különbség, és Mir lemarad a dobogóról.

Top Gun megmutatta miért tartják az egyik legnagyobb tehetségnek a GP versenyzők között. Ha rendben van a motor és van elég idő a pályán, akkor Vinales komoly meglepetéseket okozhat.

Külön érdekesség, hogy Aleix és az Aprilia a 6. helyen zárta a futamot, megelőzve a gyári Honda nyergében versenyző testvérét. Stefan Bradl, aki a Honda gyári tesztpilótája és jelenleg Marc Marquezt helyettesíti a 11. helyen ért célba.

Valentino Rossi a 12., csapattársát Morbidellit a 18. helyen intették le. Úgy tűnik a két olasz komoly gondban volt a futamon, reméljük megoldódnak a problémák a második versenyre.

Nyitókép: prtscreen twitter.com

ugrás fel