EST. 2002

MotoGP – Aleix Espergaró történelmet írt Argentínában

Spanyol tripla lett a vége a hétvégi Argentín Nagydíjnak, melyben végre Aliex Espergaró és az Aprilia együtt értek fel a csúcsra. A spanyol versenyző már az előző futamokon is képes volt az élbollyal motorozni, így várható volt legalább egy erős dobogó. 2022 egyébként az Espargaró testvéreknek nagyon jó teljesítményt nyújtanak, még akkor is ha Pol kissé balszerencsésnek tűnik.

A Termas de Río Hondo pályán rendezett versenyen Aleix rajtja tökéletesen sikerült, ahogy Martiné is. A két versenyző lassan eltávolodott a mezőnytől, és a madridi születésű Ducati versenyző nagyrészt uralta is a versenyt. A két spanyol mögött szintén érdekes pár harcalakult ki, ugyancak két spanyol versenyző között. Pol Espargaró próbálta feltartoztatni Rinst a Suzukival. A Honda versenyző azonban lesett és ezzel már ki is alakult a dobogó végleges összetétele. Hátrébb Mir verekedte át magát Vinales Bagnaia és Binder hármasán. Így mindkét Suzuki értékes pontokat szerzett és egyre inkább úgy tűnik, hogy a rendkívül hosszú idei évnek a kékek lehetnek az egyik favoritjai.

De jelenleg Aleix és az Aprilia ünnepelhet, akik nem csak megnyerték a futamot de át is vették az összetettben is a vezetést. Az olasz gyártónak jó hír, hogy a frissen igazolt Vinales is kezd magára találni és már a hetedik helyen zárta a futamot. A tavalyi győztes Fabio Q. a nyolcadik helyen haladt át a cél vonalon.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel