EST. 2002

MotoGP – Ausztrál Nagydíj

Elindult a Philip Island-i verseny. A rajtnál Jack Miller megy nagyot, illetve Petrucci felszántja a kavicságyat. Gyors halált hoz a Ducati jövő évi top versenyzőjének a futam.

Marquez az elején visszaesik de ezt gyors hajrával korrigálja, míg a mindenki által favoritnak gondolt Iannone megfutja a leggyorsabb kört. Jövőre az Apriliánál fog versenyezni, hatalmas elégtétel lenneszámára hanyerni tudna egy futamot a Suzukival.

Dovi is elkezdett gyorsulni, közben a Tech3 csapat versenyzője Zarco is tör előre. De ahogy leírom el is esik a francia, ráfut Marc hátsó kerekére. Úgy tűnik jól van de a versenynek számára vége.

Marc visszatér a boxba, közben Vinales átveszi a vezetést, a spanyolt joggal tartja mindenki az egyik legtehetségesebb versenyzőnek. Ahol technikás pálya van és nem a motor erő az első szempont, mindig versenyképes futamokat teljesít.

Vinales, Rossi, iannone a sorrend, mögöttük az a Bautista akit jövőre Rea ellen küldenek a WSBK-ba. Most Lorenzót helyettesíti, sokan úgy vélik neki kellett volna a másik spanyol helyett igazolni a gyári csapatba.

Vinales közben bekapcsolta a rakétákat, talán meglehet az első Yamaha győzelem, oly sok idő után. Közben Iannone is megindul és átlépi Rossit.

Közben az olasz egyből hibázik, újra a két Yamaha az élen, míg 3 Ducati veszi körbe a Suzuki versenyzőjét. A KTM csapat versenyző is beértek az első 10-be. Közben pár körrel ezelőtt elesett Pedrosa is, ezzel a Honda teljes gyári csapat kiesett a versenyből. Reméljük a kis spanyol versenyző nem sérült meg, katasztrofális idényt zár.

Támadnak a Ducatik, az egész évben panaszkodó Rossi most képtelen védeni a pozíciót, már Iannone is megelőzi újra az olasz versenyzőt. Kérdés mi lesz az élen haladó Vinales sorsa, utolérik? Jelenleg 2 másodperc az előnyé és szabadon motorozhat de jön a boly.

Bautista durván rákapcsolt, mindenki úgy tudja, hogy a spanyol versenyzőnek nincs motivációja a WSBK sorozathoz, ha ma komoly sikert ér el a GP-ben, akkor a maradék is elszáll. Syahrin kiesik, mi van itt? Közben Iannone gyapálja Bautistát de megint elszúrja a négyes kanyart, ma már másodszor fordult túl szélesen az olasz. Közben a csapattársa is megjelent a színen de Rossi életre kell és újra a második. Nagy csata lesz a maradék pár körben.

Lassan le sem írom a sorrendet, mert olyan verseny mintha egy Moto3 befutó lenne, most újra két Ducati majd Suzuki van Vinales mögött. Szerintem mindenki drukkol a spanyolnak, hogy megnyerje a versenyt, nagyon kellene már egy erősebb Yamaha, hogy színesebb legyen a bajnokság.

Iannone felért újra a második helyre, kérdés mennyire izgulja el az olasz az esélyeit, az időmérőkön favoritnak tűnt. Azonban most meg kellene indulni és egy olyan versenyzőt megverni mint Vinales nem könnyű egy technikás pályán. Versenyben nyomás alatt mindig jól teljesít a spanyol. Meglátjuk, akár meglepetés is lehet a vége.

Pol Espergaro kiáll, viselkedéséből egyértelműen a motort okolja. Ez az idei év nem az Espergaro csalánbak kedvez, testvére is ki van az Aprilia csapat és főleg a motor teljesítménye miatt. Iannone második, míg mögötte a világbajnoksági pontversenyben fontos pontokat gyűjtő Dovi jöhet be, neki most az elsődleges célja Rossi megverése volt. Bár a bajnokság már eldőlt, azért nem mindegy ki hányadik helyen végez.

MEGVAN A GYŐZELEM A YAMAHA SZÁMÁRA! Talán most már a gyártó is látni fogja,hogy két remek versenyző sínylődik a technika alatt, jó lenne fejleszteni és oda figyelni a fiatal spanyolra. Itt az ideje, hogy végre köré építsék a motort, majd ráengedjék a Honda Ducati párosra, ami jövőre még erősebb lesz.

Közben Bautista feljött a negyedik helyre, minden várakozást felül múlt a spanyol. A másik Suzuki is az első ötben, Rins Rossi előtt végezami jól mutatja mennyit fejlődött a Suzuki az elmúlt szezonban. Azért ne feledkezzünk meg Iannone teljesítményéről sem, két komoly hibával megszerezni a második helyet, van abban a srácban tudás. Meglátjuk jövőre mire lesz képes az Apriliával, az olaszok kivonulnak az SBK-ból és csak a GP-re koncentrálnak.

De most Vinalesé a fő szerep, szó szerint a könnyeivel küszködik és végtelenül felszabadult. Másfél év után nyer futamot a Yamaha, még leírni is szörnyű egy top csapat esetében, de most újra a csúcson vannak.

ugrás fel