EST. 2002

MotoGP Cseh Nagydíj: Binder és a KTM történelmet írt

Az idei éve tele van meglepetésekkel, a Cseh nagydíjon mindenki a Quartarót vagy Vinalest várta volna a dobogó környéki helyekre. Ehhez képest az eddig szürke eminenciásként motorozó Morbidelli remekelt.

A rajtnál is az olasz jött el elsőként, mögötte a francia Fabio majd az Aprilia pilótája Aleix Espargaro, aki tökéletesen kapta el rajtot és berobbant az első sorba. A spanyol versenyző mögött a két KTM versenyzője motorozott, aki közül Pol Espargaro az Aprilia versenyzőjének testvére.

Alig egy körrel később Binder elindult és átugrotta a testvérpárt, majd még egy kör kellett neki és örült tempóban támadta a Yamaha versenyzőjét Quartararót. Morbidelli közben az élen komoly előnyt épített ki. Aleix es Pol egy ideg egymást követve haladtak a mezőnyben.

Az ötödik körben Lecuona és Mir a 13-as kanyarban ütköztek és kiestek. Aleix alulmaradt testvérével majd Zarcoval szemben is. Az Aprilia versenyzőjét ráadásul a Alex Rins és Rossi utolérte. Pol is felért Binderre és Fabióra de támadni csak Binder bírt. 13 körrel a vége előtt végül meg is találata a megfelelő helyet és elment a francia mellett.

Már csak 12 kör volt hátra, amikor Zarco egyszerűen kilökte Pol alól a motort. A francia büntetést is kapott érte, ami persze a spanyolnak kevés vigaszt nyújt. Zarconak már eddig is sok konfliktusa volt a versenyzési stílusa miatt. A francia 2 kör alatt utolérte honfitársát és meg is előzte így felért a harmadik helyre.

Binder közben zakatolt Morbidelli után, akit 9 körrel a vége előtt meg is előzött. Szüksége is volt a tempó váltásra mert Zarco nagyon jött a harmadik helyen. A vége elött Fabiót, Rins és Rossi is megelőzte.

A fiatal dél-afrikai versenyző a harmadik futamán megnyerte élete első futamát, megvalósítva a KTM csapat és saját álmát. Mindezt tette erőből és hatalmas fölénnyel. Morbidelli is boldog lehet a második hellyel, ahogy Zarco is messze a legjobb Ducati versenyzőként zárta a futamot. A dobogót a Suzuki és Rins követte, a fiatal spanyol az utolsó körökben keményen támadta Zarcót de nem tudta megelőzni. Marc nélkül elképesztő dolgok történnek a pályán, reméljük hamarosan viszontlátjuk a Honda versenyzőjét.

Úgy tűnik a KTM nem tett rossz lóra Dani Perdosa szerződtetésével, ahogy a fiatal Rookis Cupban nevelkedett versenyző is jó igazolás volt.

Borítókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel