EST. 2002

MotoGP : Enea Bastianini második győzelmét aratta és ezzel ismét vezeti a világbajnokságot

Az Egyesült Államokban rendezett verseny sosem okoz csalódást a MotoGP rajongóknak, és most még Bastianini is meglepett mindenkit. Az Austin versenypályán rendezett futamon Álex Rins és Jack Miller fért még fel a dobogóra, ráadásul a spanyol versenyző zsinórban kétszer is dobogós volt már a szezonban.


A futam már az elején komoly izgalmakat tartogatott, mikor is Marc Marquez furcsa dolgokat látott a kijelzőn, majd az első kanyarig nem működött rendesen a Honda. Onnan viszont minden a helyére került és MM őrületes félzárkózásba kezdett. A Katalán folyamatosan javított a pozíción és végül a hatodik helyen ért célba.

A Ducati egyértelműen favoritként kezdett, hiszen az verseny első szakaszában Jack Miller, Jorge Martin, Pecco Bagnaia, Ene Bastianini és Johan Zarco is az élbolyban motorozott. Bár egy ideig Ducati háziversenynek tűnt a futam, végül csak két versenyző érte el a dobogót. Az ausztrál Miller vezette a verseny nagy részét, de végül Bastianini rendelkezett a győztes tempóval. Ismét jól teljesített a Suzuki csapat, ahol Rins a második, míg Mir a negyedik helyen végzett.

Fabio Quartararo nem jutott túl a hatodik helyen, ahová Marc Marquez zárkózott fel. Pedig a francia többször is megtámadta Marquezt, aki azonban mindig visszavette a pozíciót. Hátrébb Martin, Zarco, majd az Aprilia csapat két versenyzője következett. Vinales megelőzte Aleix Espargarot, aki viszont még így is testvére Pol előtt végzett.

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel