EST. 2002

MotoGP Jerez – Ducati all in

Az olasz csapat szó szerint mindent vitt a versenyen, az ausztrál Jack Millernek köszönhetően megnyerték a futamot, míg Francesco Bagnaia második helyének köszönhetően átvették a vezetést is.

A rajtot a vörösek kapták el a legjobban, Miller az élen mögötte pedig végig zártan az egész mezőny. Szegény Alex Marquez már a legelején hibázott és kiesett a versenyből. Közben elöl Morbidelli beékelődve küzdött a két Ducatival, igaz nem sokáig, mert alig pár kör alatt átfűzte magát Fabio az élbolyon és komoly ritmusváltást bemutatva elkezdte széthúzni a mezőnyt.

Az Aprilia teljesítménye nem csak, hogy egyre jobb, de egyre stabilabb is. Jól mutatja ezt Aleix Espargaro teljesítménye, aki a negyedik helyre tudott feljönni.

Miközben az élen Quartararo tartja pozícióját, újabb két versenyző hibázik. Alex Rins visszatér egy kicsúszás után, azonban Binder a 13-as kanyarban hibázik és be is fejezi a versenyt. 11 kör van hátra a versenyből és úgy tűnik nehéz lesz a Yamaha francia versenyzőjétől elvenni egy újabb győzelmet. Azonban Jack Miller nem adja fel és hosszú üldözés után a 16. körben megelőzi az összetett vezető Quartararo motorját. Fabio még próbál kapaszkodni, de ezután látványosan visszaesik teljesítménye. Megelőzi Bagnia és Morbidelli is, majd érkezik Nakagami, aki villámgyorsan lép át Aleix Espergaron és Fabio Quartararon. Fabio esetében mindenki valamiféle technikai hibára gyanakodott, de úgy tűnik, hogy a karja sérülhetett meg, és azért lassult le a futam második felére.

A verseny innentől már különesőbb esemény nélkül ér véget az elején kialakult sorrenddel, melyben két Ducati szerzi meg az első két pozíciót. Harmadik a jól teljesítő Morbidelli.

Mir az 5. helyre hozza fel a Suzukit, míg Aleix a 6. helyen fejezi be az Apriliával. Külön meglepetés, hogy a legjobb Hondás Nakagami lett, a 4. helyet megszerezve.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel