EST. 2002

MotoGP Le Mans 2018

A francia pálya újra lett aszfaltozva és a tapadása megnőtt a legutolsó versenyhez képest, azonban ha nagyon felmelegszik az idő akkor csúszóssá válik a burkolat és a versenyzők könnyen elveszítik az uralmat a motorok felett. Többen estek a hétvégén, Cal.C. még kórházba is kellett szállítani de szerencsére jól van.

A Yamaha a szokásos eredményeket produkálja, Zarco az elején a szatellit motorral, Vinales és Rossi 8,9. helyen a gyárival. Vinales jól ment a hétvégén, de csak hűvösebb időben tudott versenyképes időt produkálni, az M1 nyergében.

Még mindig érthetetlen miért engedte el a Yamaha Zarco-t a KTM csapathoz, az osztrákok napról-napra boldogabbak lehetnek.

Marquez hozza a tőle elvárt komoly edzés munkát és gyors tempót, egyértelműen Ő az egyik esélyes a hétvégén. Kipróbálta a karbon lengőkart is de most nem érzett komoly különbséget az alumíniumhoz képest. A csapattárs Pedrosa a 10. helyről startol, reméljük végre lesz egy szerencsés hétvégéje a kis spanyolnak.

A Ducati a Yamaha cipőjét hordja, Petrucci Zarcohoz hasonlóan hatalmasat ment és könnyedén szerezte meg az első sorból indulás jogát, míg Dovi és Jorge az 5.és 6. helyerő rajtolhatnak.

A Suzuki csapatnál kezd magára találni az olasz Iannone, az idei évben egy teljesen más arcát mutatja, a tavaly még unott versenyző. A végén megszereti a motort és komoly eredményekre lesz képes, a mai napon akár dobogóig is menetelhet ha okosan versenyez a Suzukival.

Érdekesség még a szintén spanyol Espargaro 12. rajtkockája az Aprilia nyergében. A héten aláírt hosszabbítás mellé jól mutatna egy pontszerző hely, amire minden esélye meg is van, ha nem áll meg alatta a motor.

Mi várható a versenyen?

Az első három versenyző ha egymásra talál akkor akár tömegbukás is. Marquez és Petrucci képesek akármit kockáztatni ha menni akarnak, és Zarco sem az a könnyű falat ha harcról van szó.

A hátsó traktusnak menni kell ha lépést akarnak tartani az elsőkkel, de érdemes lenne az első körökben okosan versenyezve kimaradni boly harcaiból. A hátsó részből a komoly tempó és a burkolat kombinációja miatt eshetnek ki versenyzők, ehhez persze nagy meleg kell ami adott lehet a mai napon.

Véleményünk szerint Marquez megpróbál majd minél előbb szabadulni a mezőnytől, és ha ez sikerül neki akkor tiszta versenyt fut. Ha az időjárás kedvez a Yamaha versenyzőknek, akkor még Vinalest lehet érdemes figyelni, nagy felzárkózássál jöhet előre.

ugrás fel