EST. 2002

MotoGP: Marquez behúzta a Japán nagydíjat is!

A MotoGp versenyeket nézve , majd a nyilatkozatokat olvasva az ember nem tudja, hogy pontosan mit is gondoljon. Van egy srác, aki a világon egyedül képes megkülönböztető teljesítményre egy olyan motorral, amivel egy másik világbajnok még csak az első tízbe sem jut. Nem egyszer megy jól, hanem szinte mindig, miközben mindenki más éppen szenved valamitől. Kezdenénk is hozzászokni ehhez a világhoz, mikor jön egy másik fiatal fiú Franciaországból, és az addig csak síró top csapatok top versenyzőit úgy hagyja maga mögött, mintha egy másik bajnokságban versenyezne. Már csak imádkozni tudunk, nehogy gyári motort kapjon és eltűnjön a süllyesztőben.

Gondolom mindenki ráismert Marquezre, és a mostanában folyamatos második Quartararora. Nos igen, a fiatal francia mindent felülmúlt az idén, és teljes joggal vehette át az Év újonca címet japánban.

A futam elején még vezetni is tudott, de utána Marquez könyörtelenül magához ragadta az irányítást és a végéig meg is tartotta azt. Igaz az utolsó pár méteren majdnem kifogyott az üzemanyag a motorjából, így erősen vissza kellett venni a tempóból. A cél után mindössze 7 kanyarra elegendő benzin maradt a tankban. Amíg a spanyol az üzemanyaggal küzdött, addig Quartararo mögötte a gumikopástól lassult le, és csak 4 másodperc előnnyel csúszott be Dovozioso előtt.

Marquez elárulta, hogy reggel találkozott az elnökkel, aki köszönés után rögtön közölte, hogy ma szeretné megnyerni a gyártói címet. Marc lazán csak annyit válaszolt, hogy OK. A spanyol saját bevallása szerint is, szereti ha nyomás alatt van egy futamon. 26 évesen 54. győzelmét aratta Motegiben, amivel beérte Mick Doohant, és már Valentino Rossi (89) és Giacomo Agostini (68) van előtte. De a capat győzelmet megszerző HRC-nek sincs miért szégyenkeznie, hiszen ez volt a 25. gyártói győzelmük.

Marqueznek már csak a csapatot kellene összehoznia, de ha az is sikerül, akkor az kész csoda lenne, mivel egyedül szerez csak pontokat a Repsol színeiben. Jelenleg 17 pont hátrányuk van a Ducatival szemben , akin most hétvégén is faragtak két pontot.

A futam tehát kiszámíthatóan zajlott de a jövő rengeteg kérdést vett fel. Mi lesz az ifjú francia tehetséggel? Lorenzo vajon kihúz még egy évet a Honda gyári csapatnál? Rossiék tudnak előre lépni vagy tovább szenvednek?

Egy biztos a Ducatinak nagyon kellene valaki, aki képes végre világbajokságot nyerni, ahogy a Yamaha gyári csapat is megrekedt egy szinten. A Honda gyári csapata Marquez elvesztésével szinte megszűnne létezni.

Nyitókép: Twitter prtscreen

ugrás fel