EST. 2002

MotoGP: Marquez ismét világbajnok

A spanyol világsztár hatodik MotoGp győzelmét és nyolcadik VB elsőségét szerezte meg ezzel a győzelemmel. A Buriramban megrendezett futamon ismét a 20 éves ujjponc Quartararo volt a fő ellenfél. A fiatal francia a start után egyből az élre állt, Marc gyakorlatilag a futam nagy részét a második helyen motorozta végig. A Yamaha versenyzője élete első futamgyőzelméért a Honda spanyolja pedig egy a VB címért húzta a gázt. Bár a Márqueznek a második hely is elég lett volna de az utolsó körben megelőzte a szatellit motorral küzdő fiatal versenyzőt és az már nem tudott érdemben reagálni az előzésre.

A harmadik a szintén Yamaha csapat tag Vinales lett, igaz gyári motorral. Ezzel Marc négy futammal a vége előtt világbajnok lett, és az idei évét nevezte a legjobbnak a GP-ben. Bár nem idén nyerte a legtöbb futamgyőzelmét egy szezonban, de véleménye szerint most sokkal kiegyensúlyozottabb a csapatok közötti teljesítmény. Azért Austint leszámítva ( ott bukott ) csupán egyetlen második helyett szerzett.

A verseny után Marc megköszönte a csapatnak és külön kis ünnepséget is összedobtak, amin most egy nyolcas biliárd golyó volt a középpontban ( eightball ).

A francia versenyző frusztráltan érezte magát a verseny után mert nem értette, hogyan előzte meg Őt Marc de nyilatkozatában kiemelte, hogy egy nyolcszoros világbajnokkal küzdenek az ujjlonc évükben a csapattal. Ez annyira igaz, hogy Marc is azt jósolta, hogy Quartararo lesz a fő rivális a következő szezonban. Meglátjuk, ez a szezon Marcról szolt ismét és megérdemelten, úgy hogy a másik Honda nyergében az a Lorenzo ül, aki szintén többszörös világbajnok és sajnos teljesen elsüllyedt a mezőnyben.

Vinales a gyári Yamaha nyergében még mindig a tapadásra panaszkodik, így a kigyorsítások nem megfelelőek számára. De az mindenképpen ígéretes, hogy a verseny végén képes volt felzárkózni.

ugrás fel