EST. 2002

MotoGP Olasz Nagydíj: Quartararo megállíthatatlan

Tökéletes időjárási viszonyok mellett vághatott neki a királykategória mezőnye az Olasz Nagydíj futamának, ahol Pecco Bagnia szerzi meg a vezetést a rajtot követően. Mögötte a hétvégén végig jól teljesítő Quartaro motorozik, majd Zarco és Oliveira következik. Bastianini már a rajt előtt hibázik, így Ő el sem tud indulni a futamon.

Marquez, aki a 10. helyen motorozik a mezőnyben a második körben hibázik a hármas kanyarban és kicsúszik a pályáról. Alig pár kanyarral később Bagnia is a kavicságyban köt ki, így a két francia marad az élen.

Zarco átveszi a vezetést és megfutja a leggyorsabb kört, Fabio azonban tartja a tempót és közvetlenül a nyomában halad. Pár kanyr és Fabio egy gyönyörű megmozdulással visszaveszi a vezetést, közben a háttérben Oliveira is jól tartja magát a KTM nyergében. A Yamaha gyári versenyzője ritmust váltva kis előnyt épít fel az üldözőkkel szemben, ami pár kör alatt 1 másodpercre duzzad.

10 körrel a vége előtt Fabio zavartalanul köröz a győzelem felé, közben hátulról érkezik a Suzuki csapat két versenyzője, akik egymást előzgetve zárkóznak fel Oliveira és Zarco mögé. Igaz Jack Miller jó ideig sikeresen védekezik a kék duóval szemben. A Suzuki motorjai ugyan alul maradnak az egyenesben a Ducatikkal szemben, azonban kanyarsebességük jóval magasabb, a végén pedig a kezelhetőség legyőzi a nyers erőt.

Hét körrel a vége előtt Mir is elmegy Zarco mellett és utána ered a második helyen száguldó KTM-nek. Fabio az élen úgy ki megy a képből, mintha egy másik versenyen indult volna a Yamahával. Öt körrel a vége előtt Rins hibázik és kicsúszik, elesve ezzel a pódium lehetőségétől. Még két kör a végéig és Nakagami első kereke elmegy, Ő is kiszáll a versenyből.

A végéig már nem változik a sorrend, győztes El Diablo azazFabio Quartararo, mögötte a KTM versenyzője Miguel Oliviera érkezik, majd Joan Mir a Suzukival fér még fel a dobogóra. A sorrend a végén változik, mert Oliviera pályaelhagyásos büntetést kap, és így a pódium harmadik helyére állhat fel, cserélve Mir-rel.

Nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel