EST. 2002

MotoGP Portimao – Quartararo megállíthatatlan és átveszi az összetett vezetést is

A rajtnál Zarco és a Ducati ragadja magához a vezetést, mögötte Rins és Marquez sorakozik fel, de Mir szinte azonnal leforgatja a visszatérő spanyolt. Majd Marquez hibázik de egy gyors mentéssel pályán marad, viszont újabb helyet veszít Fabio javára..

Rins támadja Zarcot mikozben Espargaro a Hondaa nyergében megfutja a leggyorsabb kört. Marc a kilencedik helyre csúszik vissza közben. Rossi 15 helyen, míg Vinales a 20 helyen köröz a mezőnyben. 21 körrel a vége előtt Espargero kigurul a paddockba es ezzel vége a versenyének. Közben elöl Rins és Fabio is elmegy Zarco mellett, míg Jack Miller kicsúszik.

19 körrel vége előtt Morbidelli elkezd felzárkozni és az 5 helyre jön fel maga mögött tudva a másik Esparagaro testvért és az Apriliat.

Elöl hatalmas harc van Rins és Fabio között, amiből a francia jön ki jobban, ahogy Mir is átlépi Zarcot egy kemény előzéssel. Úgy tűnik az első négy kezd be állni egy stabil tempóra és távolságra egymástól.

11 körrel a vége előtt Zarco erőből kikerüli a Mirt, miközben hátrébb Rossi hibázik és kiszáll a versenyből. Már csak hét kör van hátra mikor Rins Fabio mögött hibázik egy kanyarban és Ő is kiszáll a versenyből, a második helyről.

Nem kell sokat várni a következő esésre sem, Fabio mögött két Ducatis harcol amiből Zarco jön ki rosszabbul és elkönyvelhetünk egy újabb kicsúszásos esést. Ezzel a francia versenyző az összetett vezetését is elveszíti.

Az utolsó körre Fabio továbbra is elöl, míg Mir megközeliti Bagnaia motorját de a Ducatis a célegyenesben egy gázzal könnyedén hagyja maga mögött a Suzuki versenyzőjét. Morbidelli a 4 helyen ér célba, Marquez pedig a hosszú kihagyás utána 7 helyen fejezi be a futamot.

nyitókép: twitter.com prtscreen

ugrás fel