EST. 2002

MotoGP Sepang :Vinales hatalmas győzelmet aratott

A Malajziai Nagydíj nem hozott nagy meglepetést, már az időmérőn érezhető volt, hogy valamelyik Yamaha versenyző fog felérni a dobogó legfelső fokára.

A hétvégén hatalmasat bukó Marc Marquez csak a 11. helyről tudott rajtolni. A világbajnok az időmérőn Quartararo után motorozva esett el, az esetről elmondta, hogy nem a francia versenyzőre várt, egy másik versenyzőt szeretett volna követni. Már akkor sokan tudni vélték, hogyMarc Vinales tempójára volt kíváncsi, a szintén spanyol versenyző szintén nagyon gyors volt a hétvégén.

A francia Fabio Q. már ötödik alkalommal indulhatott a pole pozícióból, tekintettel arra , hogy hétvégén többször is megdöntötte a pályacsúcsot sokan győzelmet vártak tőle. A rajt viszont nem sikerült jól az Év Újonc címet is begyűjtő Yamaha versenyzőnek, az indulást követően egyből a hatodik helyre csúszott vissza, míg a rajtot Jack Miller kapta el a legjobban.

Sokáig nem tudta élvezni az első helyet, mert Vinales már az első körben levadászta, és átvéve a vezetést. Közben hátul Marquez bemutatta a rajtok rajtját és sikerült a harmadik helyig felzárkóznia, ahol Miller egy ideig képes volt feltartóztatni a Honda versenyzőjét. Mire Marc és Dovi átrágták magukat a szatellit Ducatin, Vinales már bő másfél másodperces előnnyel repesztett az élen.

Közben a verseny egy másik síkján, a KTM-et elhagyó és ideglenesen Honda színekben versenyző Zarco a kilencedik helyen haladt mikor Mir egy előzés közben nekiütközött. Sajnos a manőver a francia versenyző bukását hozta, de a teljesítménye is megkérdőjelezhetetlen, annak tükrében, hogy Lorenzo a 14. helyen zárta a futamot. A Suzuki versenyző egy hosszúkörös büntetéssel lett gazdagabb, a manővert következménye ként.

Vinales elöl megállíthatatlanul húzta a gázt, és bő 3 másodpercre növelte az előnyét a világbajnokkal szemben. Marc is elégedett lehet a második hellyel, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a mezőny közepéről rajtolt, és az edzésen hatalmasat bukott. Dovi harmadik helye is értékes pontokat jelent a csapat versenyben. Valentino Rossi negyedik helyen végzett, míg Quartararo csapattársa mögött, a hetedik helyen zárta a futamot.

A Marquez család különösen büszke lehet, mivel Alex is világbajok lett egy második helyezéssel, a Moto2 kategóriában.

Marc ezen a hétvégén ugyan nem nyert de megdöntötte csapattársa 2010-es rekordját, amikor 383 pontot lapátolt össze egyetlen szezon alatt. Marc már most 395-nél tart.

Borítókép: Twitter prtscreen

ugrás fel