EST. 2002

MotoGp teszt – Thaiföld

Első alkalommal látogatott ide GP mezőny és már szinte az első köröknél megdöntötték a Superbike mezőny leggyorsabb körét. A pálya rendkívül forró és ez sok csuszást illetve kisebb bukásokat is okozott. Pol Espargaro kihagyni kényszerült a tesztet mert műtötték az utolsó teszt során sérült térdét.

A pálya rövid és a versenyzők szerint több van benne mint amit elsőre mutat a vonalvezetés. A sorrend és az erőviszonyok nem igazán változtak, persze ez még csak az első nap így felesleges komoly következtetéseket levonni. Mindenki sokat fog gyorsulni az elkövetkező időszakban.

Azonban Marquez és Dovi gyorsan megérezték a pályát, folyamatosan elöl vannak és gyorsulnak. De jól ment ma három szatellit versenyző is Crutchlow, Danilo és Zarco is képesek voltak gyors időkre , Zarco továbbra is a 2016-os vázzal megy.

A Ducati megint faragot egy kicsit az aero elemeken, most éppen levegősé tették az oldalát. Rins a Suzukival bent van az első négyben. Lehet eljött a kékek ideje?

Mivel ez még csak az első nap és mára már nem pörögnek fel az események gyorsan nézzük át az elmúlt napok történésit.

Ducati : Lorenzo – fizetés csökkentés, Petrucci – nincs esély gyári motorra

A Ducati elhatározta, hogy megpróbálja megtartani két versenyzőjét, így Petrucci azt a tanácsot kapta, hogy próbáljon meg másokkal is tárgyalni , hogy teljesüljön a vágya egy gyári motor. Az olaszok azonban a héten azt is leszögezték, hogy nem tudnak annyi fizetést biztosítani Lorenzo számára a következő traktusban mint amennyivel érkezett. Az egy különleges szituáció volt, Jorge világbajnok volt és át akarták csábítani. A háttérben persze ott mozog két indok is, Dovi fizetését mindenképpen emelni és kompenzálni kell, illetve a csapat mögül kiállt az egyik legfontosabb szponzor az olasz Telecom.

Marquez – KTM

Közben Rossi jobb keze és barátja Uccio egy nyilatkozatban érdekes dolgot fogalmazott meg. Szerinte Marquez tárgyalhat a KTM sport részlegével és az osztrák csapatnak komoly esélye van arra, hogy ne csak Zarco-t vegyék célba mint lehetséges versenyzőt. Tény, hogy Marc kijelentette, hogy a Honda tárgyalások előtt meghallgat más ajánlatokat is. A Honda új vezetőt nevezett ki és lehet Marquez neki üzent ezzel az üzenettel.

Szerintünk azonban Marc csak nagyon nehezen mozdulna és főleg egy bizonytalan projekt kedvéért. A KTM ígéretes de Lorenzo is komoly szenvedésben tanulja meg ahogy Rossi is túl van már ezen az időszakon. Marquez és a Honda jó párosítás és eddig a szigorú cég sem rúgta még össze soha a port a spanyol versenyzővel.

Rossi 39

Vale egy évvel újra idősebb ami természetes de az már csodálatos, hogy milyen elszántsággal és mentális felkészültséggel áll rajthoz versenyről versenyre. Szinte mindenki nyilatkozott a versenyző társak közül és mindenki pozitív gondolatokat fogalmazott meg. Tény, hogy évről évre versenyképes tud maradni és olyan hévvel küzd ami megcáfolja korát. Ennyire hosszú és sikeres versenyző karriert senki nem mondhat magáénak az újkori motorozásban.

ugrás fel