EST. 2002

MotoGp Valencia

A KTM első komoly megmozdulása, hogy a 4. helyen képesek tartani a tempót. Sőt bár Marquez megelőzte Espergarot a spanyol folyamatosan támadja honfitársát.

Közben elesett Jack Miller, nem az Ő hétvégéje, már volt egy csúszása. Rins és a Suzuki hatalmas előnnyel vezetnek miközben Dovi a második helyen motorozik. Közelít rá Marc és az üldöző KTM.

Rosi jön felfelé, megelőzte Vinalest, miközben Marquez is megcsúszik. Nem esik el a világbajnok de érezhetően mindenki a határon megy. Espergaro közben újra támad és majdnem előz. Rins egy teljesen más versenyen nem is mutatják szinte. Hátul újabb Ducati esik ki, Petrucci is lerakja a vasat.

Közben Espergaro is kimegy de folytatni tudja a versenyt, nem úgy Marquez aki hatalmas előre bukfenccel esik el. Nagyon ideges spanyol versenyző, akiről még a plexi is leszakad és közben.

Rossi már a harmadik, nagyon jól jön felfelé a Doktor a Yamahával, csapattársa Vinales negyedik. Elöl mindenki kicsit megnyugodott, elégedettek lennének a mostani eredménnyel. De menni kell mert hátulról jönnek és 19 kör van még a végéig. Kicsit hátrébb kiesett a másik Suzuki, kevesen fogják befejezni a versenyt.

Rins előnye hatalmas, ha nem hibázik nehéz lesz befogni. Ismét Suzuki dobogó és akár győzelem is összejöhet. Hatalmas fejlődés a kékek részéről. Vinales hatalmasat esik, közben mintha kicsit közelebb kerültek volna az üldözők a vezető Suzukihoz. Rossi beérte Dovit és keresi a helyet, az „öreg” nem vesz vissza a temmpóból, hiába a sok esés.

Bradley S. is elesett, lasasn alig lesznek a pályán. Rins Elengedte Dovit és Rossit. Dovi jelezte, hogy nem megfelelőek a körülmények. 14 körrel a vége elött piros zászlót kapott a verseny.

Az új rajtot Dovizioso kapta el a legjobban, és végig folyamatosan tartja az első pozíciót. Rossi zárkózik és előzi meg Rinst. Közben Bautista is Valencia áldozatává vállik.

Nem sokkal később azonban Rossi is a kavicságyba landol, igaz legalább folytatni tudja a versenyt. Rins a második de ami még ennél is nagyobb meglepetés, hogy Espergaro dobogóra hozza a KTM-et. Ráadásul Pedrosa előtt akivel jövőre együtt fognak dolgozni.

Rins nagyon okos versenyzéssel zárja ezt a hétvégét, Pedrosa pedig egy sikeres versennyel búcsúzik a sok sérülés után a sorozattól. Dovi ismét bemutatta, hogy nem csak jó versenyző de okos is, képes jól használni az erőforrásokat, és végig kézben tartani a dolgokat. Megérdemelten nyerte az idei utolsó futamot, miközben a mezőny nagy része komoly bukásokat mutatott be.

ugrás fel