EST. 2002

MotoGP: Jerez, a pénteki nap

Az utolsó percek nagyon izgalmasan zajlottak. A Ducatis duó, Bayliss és Capirossi ekkor gyorsított a tempón, és megszerezték az els? valamint a második helyet, igaz ugyan, hogy innen a Honda versenyz?i Gibernau, Tohru Ukawa és Rossi, szám?zték ?ket a negyedik és ötödik helyre.

Capirossi utolsó erejét összeszedve megtörte a Japán gyártók egyeduralmát, és az olasz versenyz? végül Rossit megel?zve a harmadik helyen végzett az els? kvalifikációs futamon, míg Bayliss a második sorba kényszerült.

A korábbi világbajnok, Kenny Roberts a Suzuki nyergében megcsillantotta egykori önmaga fényét, hiszen az egész futam ideje alatt az élen motorozott, majd az els? kvalifikációs futam végén a hatodik helyen végzett. Fiatal csapattársa, John Hopkins is követte ténykedését, aki nyolcadikként végzett a leggyorsabb Yamahás Carlos Checa mögött.

Néhány versenyz? kisebb balesetet szenvedett pénteken, ezek közül az egyik figyelemreméltó eset Max Biaggi-é volt, aki, miután a szabadedzésen látogatást tett motorjával a sóderágyon, csak a tizenkettedik helyre tudta felküzdeni magát, míg ugyanezen az edzésen Alex Barros beütötte a már korábban megsérült térdét, és így az olasz versenyz? mögötti helyet szerezte meg magának.

Az els? kvalifikációs futam eredményei:

1. Sete Gibernau (ESP) – Telefonica Honda Gresini – 1:42.285
2. Tohru Ukawa (JPN) – Camel Pramac Pons – 1:42.432
3. Loris Capirossi (ITA) – Marlboro Ducati – 1:42.571
4. Valentino Rossi (ITA) – Repsol Honda – 1:42.624
5. Troy Bayliss (AUS) – Marlboro Ducati – 1:42.674
6. Kenny Roberts (USA) – Suzuki Grand Prix – 1:43.026
7. Carlos Checa (ESP) – Fortuna Yamaha – 1:43.064
8. John Hopkins (USA) – Suzuki Grand Prix – 1:43.244

ugrás fel