EST. 2002

MotoGP: kikerülhet Jerez a 2012-es naptárból

Már korábban is volt hír a jerezi versenypálya anyagi jelleg? gondjairól, most viszont konkrétan a bezárás és a 2012-es gyorsaságimotoros vb naptáráról való lekerülés fenyegeti az andalúziai ringet. Jerez de la Frontera a 2005-ös pályakorszer?sítés részleteit nyögi. Tavaly az andalúz tartományi kormány támogatói és fenntartói min?ségben jelent meg a Circuito de Jerez mellett, hiszen érdekében áll a versenyek megrendezése.

2016-ig elvileg nem lehetett volna gond, most mégis van. Jelesül az, hogy Jereznek mint intézménynek pillanatnyilag nincsen önálló döntési jogköre, így nem is igazolták még vissza a jöv? április 29-re kiírt nagydíj megrendezését. A függ?ben lév? dátum mellett a ‘technikai problémák’ megjegyzés szerepel a hivatalos kiírásban. Pár hónapja a város polgármestere magabiztosan és mosolyogva adta közre, hogy válság ide, megszorítások oda, a MotoGP és a Forma-1 versenyek nem forognak veszélyben. De a 45 millió eurós lyuk a költségvetésen felülírhatja az optimizmust.

A Dorna semmit nem tud tenni ilyen esetben, türelmesen várják a fejleményeket, aztán majd valahogy lesz. A jerezi pályát üzemeltet? Cirjesa társaság könyvviteli helyzete aggasztóbb a vártnál, de a város polgármestere, José Maria García Pelayo úr sajtóosztálya révén nyugtat: még nem törölték a 2012-es sporteseményeket, amelyek a helyi turizmus katalizátorai. Szurkolunk…

ugrás fel