EST. 2002

MV Agusta Morazzone és Rapido Serie Oro

Úgy tűnik az olasz gyártó sem szeretne kimaradni a mikromobilitás piacának robbanásszerű növekedéséből. A dolog érthető, hiszen a világ több városában már a tömegközlekedést is sarokba szorító elektromos rollerek eladási mutató folyamatosan nőnek.

A schirannai cég biztosra ment és egyből két különleges modellt mutat be az EICMA alkalmával. Az első a Rapido Serie Oro, melyet a csúcsdizájnnal rendelkező Serie Oro motor ihletett. A fotók alapján ez nem csak egy üres marketing frázis, a kis e-roller tényleg hajaz a Oro megjelenésére. A jellegzetes fényszóró és karosszéria elemek is jól kivehetőek.

A megszokott piros, fekete és arany kombinációban pompázó városi eszköz rendkívül minőségi anyagokból épül fel. A váza magnézium, a 10” kerekeken tubeless gumik feszülnek elöl-hátul tárcsafékrendszerrel kombinálva.

A szénkefe nélküli motor teljesítménye 48 V 500 W (a,67LE), nyomatéka 2,44kg. A rendkivűli nyomaték mellé 40 km/h végsebesség párosul, de ez az EU országokban 25 km/h-nál leszabályoz. Hatótávja 50 km.

A Rapido akár 14 fokos lejtőt is megmászik, miközben 4 teljesítmény móddal rendelkezik: gyalogos, Eco, Comfort, Sport+

A műszeregység egy nagy méretű, 4 hüvelykes digitális LCD képernyő, melyhez kapcsolódhatunk okos telefonunkkal.

A különleges modell hamarosan megvásárolható lesz a neten, majd az MV Agusta hálózatában is.

Ára 999 euró, de karácsonyig 849 euróért vihető.

MV Agusta Morazzone

A második elektromos rollert egy 1950 robogó tervei ihlették. A Morazzone jelenleg koncepció fázisban van és sokat nem lehet tudni róla. A megjelent információk alapján egy 500 W-os villanymotor hajtja és mindössze 20 kg a tömege.

A nagy ”köténnyel” tervezett platform leginkább az Ovunque 125-re emlékeztető külsőt kapott. Reméljük hamarosan Ő is megjelenik a piacon a Rapid mellett.

ugrás fel