EST. 2002

Narancs az adu: KTM 450 SX-F Factory 2013

A KTM bejelentette a 450 SX-F Factory Edition modellt, amely a 2012-es változat hangos sikerét követ?en (2011 decemberében mutatták be Amerikában és kora tavaszra már teljesen elfogyott) újra célba veszi az USA és Európa piacát.

Limitált szériában lesz kapható, 555 példány lel gazdára a tengeren túl, 155 pedig az öreg kontinensen. Fejlesztése a Red Bull KTM gyári csapattal szoros együttm?ködésben történt – a gárda Ryan Dungey révén idén elhódította az AMA Supercross 450-es királykategóriájának bajnoki címét, és az els? verzió megjelenését követ? évben már számos technikai újítással jelentkezik.

Az új generációs, 450 köbcentis, injektoros, négyütem? blokkot nem meglep? módon motokrosszra optimalizálták, a kartert és a kuplungfedelet átrajzolták, hogy ezzel is kisebb legyen az összsúly, a berúgókar kiiktatása pedig további fél kilós csökkenést eredményezett. A KTM persze hangsúlyozza az elektromos indítási rendszer szuperhatékonyságát. A 450 SX-F Factory szériában ötsebességes lesz az USÁ-ban, Európában pedig négy. A gyújtásgörbéket három opcióban állíthatjuk, és külön nyomon követhetjük a pályán töltött valós üzemórákat, ezzel még könnyebben tervezhet?ek a szervizek.

A hivatalos él? bemutatóra az AMA Supercross jöv? évi nyitányán, január 5-én kerül sor Anaheimben, a motor még január hónapban landol a márkakereskedésekben, Európában 10.450 eurós vételáron. 

ugrás fel