EST. 2002

Nieto Jacque helyén

Olivier Jacque sérülései miatt nem tudja vállalni a Francia Nagydíjon való részvételt: a Kawasaki pedig hivatalossá tette, hogy OJ helyét a spanyol Fonsi Nieto veheti át. Nieto, a 2002-es idény 250-es ezüstérmese jelenleg a kawás PSG-1 csapat motorosa a Superbike világbajnokságban. A spanyol jól ismeri a Le Mans-i ringet, ahol éppen öt éve fontos győzelmet aratott még a negyedliteres osztályban.

"Köszönöm a Kawasakinak ezt a remek lehetőséget. Nagyon sajnálom, ami Olivier-vel történt, sosem jó dolog egy sérült pilótát helyettesíteni. Le Mans egy általam ismert pálya, szeretem is. 2002-ben nyertem Franciaországban 250-esként, de tudom, hogy a MotoGp egészen más tészta, más vezetési stílusra van szükség. Nekem minden új lesz: a kategória, a motor, a gumik. Csak néhány napom lesz, hogy belejöjjek. Mindent elkövetek a szép eredményért."

A csapat másik tagja, Randy De Puniet pedig hazai pályán szerepel: eddig két nyolcadik helyet szerzett, most reményei szerint előrébb lép.

"Örülök, hogy visszatérhetek Le Mans-ba. A vezetési stílusom nem éppen felel meg a pálya karakterisztikájához, de otthon leszek. Ráadásul a 250-ben négyszer álltam dobogóra, tavaly negyedik lettem az időmérőn, aztán a versenyen Rossival ütköztem. Remélem, idén jobban végződik. Nagyon motivált és bizakodó vagyok. A Kawasaki és a Bridgestone nagyszerűen dolgozik, tovább javítottunk a Ninja ZX-RR-en. Eddigi legjobb eredményemet szeretném elérni a hazai pályán."

ugrás fel