EST. 2002

Panigale V4 25° Anniversario 916 (Limited edition)

Ducati bemutatja a 25 éves 916 modell tiszteletére készített V4 Panigale verziót. Az 500 darabos különleges kiadású kontingens 5. sorszámú motorjából befolyó összeget, Carlin Dunne családjának ajánlja fel a gyártó.

A Ducati916 a világ egyik leghíresebb és egyben legsikeresebb konstrukciója volt. Massimo Tamburini asztalán született, és azonnal beleszeretett az egész világ. Egyszerre volt innovatív, stílusos, elegáns és könnyed motor, ami mai napig az egyik legnagyobb ikonként tart számon a piac.

A 916 nemcsak gyönyörű volt, rendkívül hatékony fegyvernek is bizonyult az SBK Világbajnokság vérre menő küzdelmeiben. A mai napig Borgo Panigale és „King” Carl együttműködése a legsikeresebb vállalkozás a gyár SBK történelmében. Fogarty összesen 4 címet szerzett a hatból, ami mellé még párosul 8 konstruktőri elsőség is.

A Ducati tehát joggal érezheti úgy, hogy egy V4 Panigale speciális kiadás méltó megemlékezés lenne, erre a csodálatos korszakra. A motort természetese Carl Fogarty mutatta be a nagyközönségnek. A versenyhétvégén az Aruba csapat mindkét versenyzője ( Álvaro Bautista, Chaz Davies) ezzel a megjelenéssel lépett pályára.

A bemutató a hétvégén megrendezett SBK verseny keretében zajlott, és mára az értékesítési árak is nyilvánosak. Az 500 különleges verzió 2019 októberében érkezik majd a kereskedőkhöz 42150 eurós áron.

Borítókép: Twitter Ducati

ugrás fel