EST. 2002

Peches hétvége Gaildorfban – HTS KTM Team beszámoló

Nem sikerült jól csapatunk hétvégéje az ADAC MX Masters gailforfi viadalán. Szvoboda Bence tavasszal eltört csuklója újabb ütést kapott, műtét is lehet a vége! Jakob Kristóf a pályával küzdve végül éppen befért a legjobb húszba.

Sikerélmény nélkül zárta a gaildorfi viadalt Bence

A legendás világbajnoki helyszín, a Stuttgart melletti Gaildorf fogadta az ADAC MX Masters mezőnyét, ahol nem folytatódott csapatunk klasszisának egyedülálló sikersorozata. Szvoboda Bence (#521) az elmúlt hetekben három különböző bajnokságban is képes volt nyerni, ezúttal viszont le kellett nyelnie a keserű pirulát.

“Ez nem az én hétvégém volt sajnos. Egy ugratás során nagy ütést kapott a tavasszal eltört bal csuklóm, utána képtelen voltam erőt kifejteni a kezemmel, ez pedig nagyon balesetveszélyes a mi sportunkban. Fel kellett adnom mindkét futamot, nem kockáztathattam egy komolyabb balesetet, hiszen még várnak rám tétversenyek az idei szezonban. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvége, főleg azért, mert sok magyar jött ki szurkolni nekünk.” – foglalta össze a rövidre sikerült versenyét klasszisunk.

Az elsődleges vizsgálatok nem mutattak törést, viszont a röntgenfelvételeken az tisztán látszott, hogy rosszul forrt össze a korábban eltört csont, ami állandó gyulladást eredményez a csuklójában, így a szezon befejeztével korrekciós műtétre kényszerülhet a magyar bajnok, elkerülve a későbbi szövődményeket. Az orvosokkal való egyeztetés jelenleg is folyik, addig Bence ilyen állapotban vállalja a versenyeket.

Kristóf nagyot küzdött, de neki sem volt sok öröme ebben a hétvégében
Gaildorf Jakob Kristófhoz (#771) sem volt kegyes, ifjú tehetségünk a 15-18 évesek mezőnyében az összetett 20. helyén zárt. Az első futamban egy bukás miatt csúszott le a pontszerzésről, a második futamban a rosszul sikerült start miatt került hátrányba, de a két pontot érő 19. helyre be tudta hozni 125-ös KTM-jét.

“Csalódott vagyok, valamiért egész hétvégén nem találtam a pálya ritmusát. A tempóm nem volt jó, a nyomválasztás nehezen ment. Próbálok tanulni a hibákból és Holzgerlingenben szeretnék előrébb végezni a mezőnyben.” – kommentálta hétvégéjét Krisótf.

Az ADAC MX Mastersből már csak egy forduló maradt hátra az idei évben, szeptember 23-án Holzgerlingenben zárul a bajnokság.

ADAC MX Masters Gaildorf, végeredmény:

Masters
1. Hunter Lawrence (ausztrál, Honda)
2. Jordi Tixier (francia, KTM)
3. Gregory Aranda (francia, Kawasaki)

37. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team)

125cc
1. Lion Florian (német, KTM)
2. Mike Gwerder (svájci, KTM)
3. Rick Elzinga (holland, Yamaha)

20. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)


Az ADAC MX Masters 2018-as versenynaptára:
Április 21-22. Fürstlich Drehna
Május 26-27. Mölln
Június 23-24. Bielstein (125cc nélkül)
Július 14-15. Möggers
Július 28-29. Tensfeld (85cc nélkül)
Szeptember 08-09. Gaildorf
Szeptember 22-23. Holzgerlingen

ugrás fel