EST. 2002

Pedrosa nyilazza Haydent, vagy csak ?szinte

Ugyan miért lennének jóban, ha rosszban is lehetnek. Valójában csak Dani Pedrosának és Nicky Haydennek van fogalma arról, hogy hányadán is állnak egymással, mindenesetre a kis spanyol a jelek szerint alaposan megtámadta a tavalyi világbajnok csapattársat. Vagy csak azt mondja, amit gondol, és nincs a szavaiban semmi sért? szándék? Pedrosával nemrég az El Mundo Deportivo nev? sportújság készített riportot, s megkérdezték, akarna-e külön boxot a Repsol Honda csapaton belül, aképpen elszeparálódva Haydent?l, mint ahogy Rossi fog Lorenzótól. A nyers, de tagadhatatlanul ?szinte válasz: ‘Igen, abszolút’.

‘Ha magamra kéne vállalnom a fejlesztési munkát, 100%-ig megtenném, mert azt hiszem, a véleményem pilótaként a helyes irányba viszi a motor alakítását. Nem úgy, ahogy az idei évben történt – aki a box jobb oldalában volt, mondott valamit, aki a bal oldalában, az is mondott valamit, aztán valamikor a szezon közepén egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy egy nagy összevisszaság az egész, aki jobboldalt van, az ugyanazt kapja, mint amit a bal.’ A krónika kedvéért, idén is Hayden volt a box jobb térfelén, a bejárat fel?l nézve.

A keménykedést (bár véleményünk szerint Pedrosa részér?l a nyilatkozat nem keménykedés) a Hayden-szimpatizánsok egy elszigetelt, radikális csoportja folytatta, amely rekordid? alatt állította kereskedelmi forgalomba az ‘Utálom Dani Pedrosát’ feliratú pólóikat. Mindörökké Piac rovat… azért a maga nemében egyedülálló, hogy a langyos konzumtársadalomnak tartott Államok szurkolói is képesek efféle megnyilvánulásra. 2006-os Portugál Nagydíj ide, Dani-nyilatkozat oda.

ugrás fel