EST. 2002

Petrucci behúzta az Olasz Nagydíjat

Az olasznak végre sikerült egy parádés versenyen nyerni, ahol minden percben változott a sorrend. Mugello az egyik legkiemelkedőbb futam az egész szezonban. Az olasz pilóták mindent megtesznek, hogy a hazai közönség elégedett legyen, szerencséjükre a Ducati minden évben nagyon gyors.

Ezen a hétvégén is hasonlóképpen alakultak a dolgok, a japánok közül a Honda sebessége volt megfelelő bár a Suzuki és Rins is jól teljesített a futamon. De nézzük mi is történt pontosan.

A rajtnál szokás szerint Marquez kapta el jól, de Rins és Crutclow is jól helyezkedett. Ezt követően elkezdődött az előzések sorozata, ahol szinte mindenki megelőzött mindenkit. Volt olyan kör ahol mindkét Ducatis elment erőből MM mellett, de volt olyan is ahol Ő volt képes ugan erre. Rins ugyan megfutotta a leggyorsabb kört, mégis erőből átment rajta Petrucci a Ducatival. Közben a tempónak áldozatai is voltak, a hátsó traktusban szenvedő Yamahaások közül először Morbidelli majd Rossi is lerakta a lantot és kiszállt a versenyből. Rossi egész hétvégén szenvedett és végül egy ütközésnek köszönhetően hagyta el a pályát.

Elöl a Ducai csapat és Miller megy komoly tempót és csak MM és Rins képesek komoly szorítást gyakorolni rájuk. A végjátékhoz közeledve érződik, hogy ismét Dovi MM esetleg Petrucci lesz a befutó.

Az utolsó körökben Vinales táltosodik meg és kezd nagy felzárkozába, lassan ez lesz a spanyol védjegye,. Közben Syahrin feladja, ahogy Bagnia és Miller is kiszáll versenyből, esés miatt.

A végére teljesen letisztul a kép és már csak a két gyári Ducati és MM harca bontakozik ki. Most azonban Petrucci ragadja magéhoz a kezdeményezést, nagyon szeretne nyerni az olasz. Az utolsó körben elzárja az utat Dovi előtt és Marquez sem tud kibújni a szélárnyékból, így Petrucci behúzza a hazai futamot.

Részletes elemzés délután

ugrás fel