EST. 2002

Pörgés a mobil klinikán

Az évadnyitó jerezi Spanyol GP több áldozatot szedett, az ott megsérült pilóták egyt?l egyig a Clinica Mobile falai közt kezdték a portugáliai hétvégét. Nicky Hayden az els?k között érkezett Costa doktorékhoz: neki a bal hüvelykujja rándult meg és dagadt be Spanyolországban, mikor a futam huszadik körében elesett.

Lorenzo Zanetti, a 125-ös kategória olasz pilótája már csütörtök óta vendégeskedik a mozgó kórházban, ennek ellenére az orvosok pihenést javasolnak neki és törött bal bokájának. ‘A láb ezekben az esetekben az a része az emberi testnek, amely a legjobban érzékeli a terheléses stresszt.
Tehát ha sokáig intenzíven használná váltásoknál vagy egyszer?en csak ráállna, akkor csak súlyosbítaná a problémát, késleltetné az ödéma gyógyulását’ mondta a Dottore. A javallat ellenére Zanetti nekivágott a versenyhétvégének, az els? pénteki edzést a 17. helyen zárta.

Loris Capirossi állapota határozottan javul, pedig az olasz nagyon komolyan megsérült egy hete. ‘Az er? jönni fog magától’ így Claudio Costa.
‘Vagy ha nem, akkor maga Capirossi teremti majd meg magának.’

Alex Hofmann számára viszont már tényszer?: nem indul a Portugál GP-n, az edzéseket sem kezdte el. A Kawasaki pilótája egy gálamotorozás során szenvedett bokatörést.

ugrás fel