EST. 2002

Quartararo elégedetlen a Yamaha teljesítményével – lehet csapatot vált a világbajnok?

Fabio Quartararo helyzete még kérdéses, a Yamaha tavalyi sikereket követően szeretett volna azonnal szerződni további két évre, de a francia versenyző ezt elódázta. El Diablo elégedetlensége a tesztnapok után újra felerősödött: „ Nyilvánvalóan nagyobb javulásra számítottam a motorral kapcsolatban, és ez nyitottá teszi a jövőmet. Meg kell vizsgálnom mi lenne a számomra legjobb megoldás” – nyilatkozta az első mandalikai edzés végén. Majd a teszt után folytatta: „Nem tudom, hol javíthatnánk az új M1-en, már határon van”.

Massimo Meregalli a Yamaha sportigazgatóját nem lepték meg Fabio szavai, és jelenleg a csapat legfőbb prioritása, hogy megtudják tartani versenyzőjüket. A szakember elárulta, hogy napi kapcsolatban vannak a Quartararo menedzserével és mindent megtesznek, hogy ez az üzlet minél hamarabb létre jöjjön.

Az igazgató elismerte, hogy versenyzőjük más márkáktól is kapott már ajánlatot. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a következő két évben vagy még tovább is velünk tartson.” A „két vagy több” arra utal, hogy a Yamaha a francia esetében szakítana a hagyománnyal, hogy két évre szerződjön. Ez hasonló megállapodást vetít előre, mint a Honda és Marc Márquez esetében.

charset=”utf-8″>

Mergalli megemlítette a motoron történő fejlesztéseket is, melyek szavai szerint csak frissítéseket jelentettek. „A motorunk jó, megtartottuk bázisnak és frissítéseket vezettünk be, hogy ne kelljen a pályánál a beállításokkal tölteni az összes időt. Kezdetben ez előnyt jelenthet számunkra, és ha megvan az előny, akkor igyekszünk úgy kezelni, hogy minél tovább nyújtsuk”.

Szavaiból egyértelműen kihallatszik, hogy az M1 fejlesztése be lett fagyasztva, és így érthető a regnáló világbajnok aggodalma. Rendkívül hosszú és kiélezett szezon előtt állunk, ahol minimális lesz a különbség a gyártok és a versenyzők között egyaránt. A levegőben tehát ott a váltás gondolata, de a jelenlegi csapat is mindent megtesz, hogy náluk maradjon a bajnokság egyik legjobb versnyezője.

nyitókép: twitter.com

ugrás fel