EST. 2002

Quartararo megszerezte élete első győzelmét a MotoGP-ben

A francia versenyző végre felállhatott a dobogó legfelső fokára, míg Marc Marquez komoly sérülésekkel került kórházba.

A verseny rajtját Vinales kapta el a legjobban, ami hatalmas fejlődés az elmúlt évek startjaihoz képest. A spanyol versenyző mögé egyből felzárkózott a regnáló világbajnok. Fabio folyamatosan csúszott vissza, előbb Jack Miller majd Bagnaia is megelőzte. Az élen úgy tünt egymásra talált a két esélyes és elkezdtek elhúzni a mezőnytől. A harmadik körben Marquez átlépte Vinalest és Fabio is éledezett hátul, miközben a Joan Mir kiszállt egy bukásnak köszönhetően. Marquez egy hibának köszönhetően végigszántja a salakágyat és vélhetően csak motokrosszos edzéseinek köszönhetően nem esik el. Mire sikerül újra pályára hozni a motor már a mezőny végén találja magát.

A versenyt továbbra is Vinales vezette, aki viszont látványosan szenved a motorral. Hátul Marquez örületes tempóval kezdett felzárkózni, míg elől Fabio egy kanyarban a szűk íven maga mögött hagyja Millert. A mezőny a 18. körre éri utol Vinalest, aki egy hibának köszönhetően elveszíti az első helyet, Fabio mellett Miller is megelőzi. Közben Marquez hátul egy teljesen új verseny nyit, mintha egy másik ligában motorozna, úgy zárkózik felfelé, emberről-emberre.

Elöl hihetetlen látványt nyújt ahogy a KTM versenyzője Pol E. üldözi a Dovi-t és a Ducatit, hatalmas fejődésen vannak túl az osztrák gyárnál. Majd 4 körrel a vége előtt Marc ismét hibázik, az esésnél már látszik, hogy a karja sérült. Kórházba szállítás után derült ki, hogy eltört felkarcsontja. Azóta olyan híreket is lehet olvasni, hogy az orsó ideg is megsérülhetett, ami növeli a gyógyúlás folyamatát.

De térjünk vissza a versenyre hiszen van még 4 kör a végéig. Elöl Fabio, teljesen egyedül motorozik, míg másodiknak Vinales ér a célba. Dovi felér a harmadik helyre és ezzel végül is a papir forma teljesül. Pol Espargaro a 6 helyen fejezi be a futamot a KTM nyergében.

Nehéz eldönteni, hogy Fabio nyerte vagy Marc vesztette el a futamot, de mindegy is. A francia versenyző megérdemelten lett első. Ez az év pedig a Yamaha éve lehet, bekövetkezett az, amitől a Honda-nál annyira féltek. Ha Marc lesérül, nem marad igazi erő a csapatban. Testvére most bizonyíthatja mire képes, mert az egész csapat neki fog segíteni. Van mit ledolgozniuk, ezt a futamot 27 másoperces hátránnyal zárta. A kiesettek között olyan nevek szerepelnek, mint MM és Rossi, utobbi technikai hiba miatt adta fel a versenyt. Reméljük MM gyorsan meggyógyul, addig is egy izgalmas év elé nézünk.

borítókép : twitter prtscreen

ugrás fel