EST. 2002

Ride Vision: utólagosan telepíthető balesetmegelőzési rendszer

Az izraeli székhelyű céget Uri Lavi és Lior Cohen mérnökök hozták létre. Az igazgatóságban számos nagy neven találunk az autóipari veteránok közül. Ía tanács tagja Christian Weber a Continental ADAS vezetője, a BMW-Motorrad tervezésért felelős alelnöke Prof. Karl Viktor Scheller és az Energica Motor Company SpA vezérigazgatója Livia Cevolini.

A rendszer két nagylátószögű HD kamerát tartalmaz, amelyek 360 fokban lefedik a motor teljes környezetét. Az információkat a visszapillantó tükrökön elhelyezett LED-es fényforrásokra továbbítják. A figyelmeztető fényeknek köszönhetően a vezető gyorsan érzékelheti az esetleges veszélyt, illetve mozgást a motor körül. A Ride Vision egy vezetéstámogató rendszert fejlesztett melynek neve CAT ( Collision Aversion Technology). A rendszer algoritmusokkal segíti a vezetőket a kritikus döntések valósidejű meghozatalában, miközben a figyelmet nem veszik el az úttól. A rendszer képfelismerés és mesterséges intelligencián alapuló algoritmusok kombinációját használja.

A RideVision föbb jellemzői:

Frontális ütközés figyelmeztetés ( testreszabható)

Biztonsági távolság figyelmeztetés ( testreszabható)

Vakfoltok kezelése ( előzésnél, sávváltásnál )

Videofelvétel funkciók

Action Cam funkció ( legszebb útvonalak rögzítése)

Dedikált Ride Vision alkalmazás útvonalakkal, utazási stasztikákkal

Egyes országokban a rendszer telepítése 20%-kal csökkentheti a motorkerékpár biztosítását. A rendszer 2021 első hónapjaiban debütál a Basic és a Prémium változatban.

ugrás fel