EST. 2002

Robogó az autóban

Az autógyárak folyamatosan keresik és fejlesztik azokat a megoldásokat amik megkönnyíthetik a városi közlekedést. Általában a legegyszerűbb megoldások hosszútávon is életképes alternatívát jelenthetnek.

Európában népszerűek az összecsukható elektromos kerékpárok, az autóval közlekedők a város szélén leparkolják gépjárműveiket, majd némi szerelés után, kisebb és mobilabb járművekkel folytatják az utazást. A Ford most tovább ment ennél, olyan projekt rajzait szabadalmaztatta ami egy gépjármű elejében tárolt robogót ábrázol.

Elektromos robogót helyeznének el a kocsi elejében, ami parkolás után egy sín segítségével könnyen kivehető a saját kerekein.

Az autó leginkább egy C-Max-ra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy elektromos és hátsó kerékmeghajtású. A beemelt robogó ülése kartámaszként szolgál a vezető és az első ülésen ülő utas között. A kiemelt robogó utáni üres teret egy gumiborítással zárnák le.

Egy nagy családos szülő számára aki a gyermekeit reggel iskolába vagy óvodába viszi, majd egyedül utazik a városi dugóban egy hatalmas egyterűvel, igazi áldás lenne az ötlet.

ugrás fel