EST. 2002

Rodrig Thain endúrózik

A francia motokrossz egykori reménysége, az amerikai bajnokságot is megjárt Rodrig Thain szakágat vált 2007-re. Az UFO Suzuki csapatával kötött megállapodás szerint az Enduró-világbajnokság E2-es kategóriájában fog indulni, mely március 17.-én veszi kezdetét a svéd derbivel. A kontraktus értelmében Thain az olasz terep-bajnokságban is elindulhat, valamint a német motokrossz- és szuperkrossz-bajnokság egyes állomásain is.

2000-ben vándorolt ki az Államokba, hogy sok honfitársához hasonlóan megváltsa a világot a kőkemény amerikai bajnokságban. A legjobb csapatokban húzhatta a gázt: a KTM, a Suzuki és a Yamaha is alkalmazta első számú egységében, több versenyen is a dobogón végzett, legjobb eredményét 2002-ben érte el, amikor Ernesto Fonseca mögött a második helyen végzett a 125-ös nyugati-parti sx bajnokságban. Emellett kétszeres ezüstérmes hazája sx bajnokságában, valamint a motokrossz Európa-bajnokságon, és a Bercy sportcsarnok hercegi címét is magáénak tudhatja.

Egy új edzésmódszerrel készül a közelgő kihívásra, hogy a lehető legjobban tudjon alkalmazkodni az endúró versenyeket jellemző szélsőséges körülményekhez.

ugrás fel