EST. 2002

Romano Fenati lehet, hogy repülni fog Rossi csapatából

Romano Fenati, Valentino Rossi Team Sky VR46 KTM csapatának Moto3-as versenyz?je nem állhatott rajthoz vasárnap az Osztrák futamon. A hivatalos ok „a csapat fegyelmi szabályzatát ismételten megsért? viselkedés’.

Hogy pontosan mit követett el a 20 éves olasz, azt nem tudni, de mint kiderült, ez már a harmadik eset volt, hogy megszegte a szabályokat. Az els? két alkalommal figyelmeztetést kapott. A büntetése ezúttal lehetséges, hogy nem csupán egy versenytól való eltiltás, de karrierje is véget érhet Rossi csapatában.

– Számunkra ez igen szégyenletes. Nem örülünk, mert ez olyan, mint egy vereség. Fenati tehetséges versenyz?, szeretnénk számítani rá a jöv?ben, a jöv? évben a Moto2-ben is, de sajnos nem tehetjük – mondta Rossi vasárnap.

Romano Fenati Valentino Rossi Team Sky VR46 KTM

Ez els? olvasatra azt jelenti, hogy Fenati – aki jelenleg a Moto3 világbajnokság harmadik helyét birtokolja – nem csak a következ? versenyen, Brnóban sem állhat rajthoz, hanem a már belengetett, jöv?re a kedvéért létrehozandó Moto2-es csapatról is le kell mondania.

Szegény Fenati, vajon mit követhetett el? Biztosan nem annyi a b?ne, hogy két Túró Rudit vett el ebéd után egy helyett.

ugrás fel