EST. 2002

Rookies Cup, Hungaroring: G?zer?vel folyik az el?készítés

Szöveg: Bulcsú Rezs? (BR Organisation)

Az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású rendezvénye lesz szeptember 7-9.-én a KTM Fesztivál. Szinte naponta értesülünk újabb elképzelésekről, amelyet a szervezők és az esemény fő sponzora, a Red Bull meg kíván valósítani.

Amihez igazán közünk lesz, az a Red Bull Moto GP Rookies Cup versenysorozat egy szóló versenye lesz. Az egyébként a Grand Prix versenyek betétversenyként futó sorozat egy önálló versenyét is megrendezzük a Hungaroringen, amely a sorozat 7.-i futama lesz. A mezőny legfiatalabb versenyzőjeként áll a hazai pályán rajthoz majd Sebestyén Péter # 6-os rajtszámú motorjával.

A múlt héten egy újabb megbeszélés zajlott a KTM képviselőivel ahol kimondottan a Rookies Kupával kapcsolatos dolgok voltak napirenden. Mindenben magállapodásra jutottunk az időtervet, a depóban való elhelyezést illetően.

Én egy második magyar versenyző indulásának lehetőségét kértem a partnereinktől, amit jól fogadtak, és hamarosan választ is kapok a lehetőségekről. Úgy gondolom, hogy ha vadkártyás helyet kapunk erre a szóló versenyre, az nagyban segíthetne a jövő évre egy újabb magyar versenyzőt bejuttatni a sorozatba.

A FIM hamarosan kinevezi a tisztségviselőit (Zsűri elnök és Zsűri tag). A versenyigazgatói posztot Zettner Tamás, a Hungaroringi állandó tisztségviselő fogja betölteni, a FIM egyetértésével. Az is biztos, hogy Carlos Pratola (Events Coordinator) is jelen lesz a Dorna képviseletében. Egyébként a verseny a nemzetközi sajtóban is kiemelkedő helyet foglal el, így komoly média érdeklődésre tart számot.

ugrás fel