EST. 2002

Rossi : 2021-ben is folytatnám

Valentino Rossi és Maverick Vinales, kettős interjúban beszélt a 2020-as MotoGP szezon helyzetéről. A kilencszeres olasz világbajnok elismerte, hogy a Koronavírus miatt előállt körülmények, váratlan helyzetet teremtettek a karrierjét tekintve. Rossi a végső döntést a folytatásról 5-6 verseny után szerette volna meghozni. Az már a szezon előtt eldőlt, hogy gyári motorját jövőre a francia Fabio Quartararo veszi át, míg Ő egy szatellit csapatnál kapna helyet és gyári szintű motort ( Petronas). Nagyon leegyszerűsítve helyet cserélne a két versenyző.

Néhány fontos gondolat az interjúból: „ Nehéz helyzetben vagyok, mert amint mondtam, az első lehetőség az, hogy megpróbálom folytatni. Elég motivációm van hozzá. Nagyon fontos azonban versenyképességem szintje, a tavalyi év második felében sokat szenvedtünk, túl sokszor voltam lassú és ezért a top 5-ön kívül kellett küzdenem. Arra gondoltam, hogy még egy évet versenyzek a gyári csapatnál, mert időre lett volna szükségem, hogy dönteni tudjak. Együtt kellett volna dolgoznom az új főszerelővel, tesztelni a fejlesztéseket, hogy kiderüljön erős tudok-e lenni. A probléma az, hogy nincsenek versenyek, a vírus miatt nem tudunk versenyezni. Tehát el kell döntenem mielőtt visszatérünk a pályára, mert legoptimistább helyzetben is a szezon második felében tudunk majd versenyezni. De először döntenem kell”

Rossi tehát folytatná a versenyzést, motivációja megvan és vélhetően a Yamaha is sokkal jobb lesz az elkövetkező két évben. A japán csapatnál komoly változások történtek és főleg a „humán” oldalon. Fabio felbukkanása mellett, újra képbe került az elmúlt éra legnagyobb hangvillása Jorge Lorenzo is. Bár a spanyol 98%-ban biztos a visszavonulásban, amit hivatalosan már meg is tett, esélyes az újra kezdés. Már csak azért is mert tesztpilótaként már kapott egy vadkártyára lehetőséget és el is fogadta.

Lorenzo érkezése nagy lökést adhat a csapatnak, a szintén spanyol Vinales stílusa sokban hasonlít, így az a motor, amit Lorenzo segítségével fejleszt a Yamaha erős fegyver lehet Vinales kezében is. Ha a fejlesztés közben Jorge is kedvet kapa versenyzésre, veszélybe kerülhet Rossi barátjának, Franco Morbidelli ülése. A helyzet azért is lenne különleges, mert így a két nagy rivális a visszavonulás előtt újra egy csapatban versenyezhetne.

ugrás fel