EST. 2002

Rossi: jövőre négy erős versenyzővel számolok

Valentino Rossi úgy véli, hogy a 2019-es MotoGP világbajnokságon négy versenyzőt kell majd megverni. Marquez világbajnok és mindig nagyon erős, de aggódik Lorenzo miatt is, aki jövőre már a Honda csapatnál húzza a gázt. Saját csapattársát Vinales-t is az első háromba várja és persze ne feledkezzünk meg Doviról sem a Ducatival.

Rossinak igaza van és valóban ez a négy versenyző lehet a meghatározó a jövő évi futamokon, bár Lorenzo nem szokott gyorsan alkalmazkodni, Vinales alatt pedig állandóan köhög a motor, de tény, hogy mind a négy klasszis jó technikával, bármikor nyerhet VB címet.

A Doktor az elektromos VB-ről is kifejtette véleményét: Egy kétütemű motor hangja különleges számomra, talán a legjobb. Tetszik a négyütemű motorok hangja is az elektronikával kombinálva. Az elektromos motorok, nem tudom….., olyan ez mint a zöld autók hangja. A motorsport nem a villamos energiáról szól.

Majd az interjúban, (teljes szövegét megtaláljátok a motorsport-total.com oldalon), arról beszélt, hogy 70-es években fejlődtek a legszélsőségesebben a motorok, és rengeteg jó versenyző volt. Minden könnyebb és gyorsabb volt.

Az express.co.uk oldal arról ír, hogy Rossi szerint a Yamaha nem pihenhet a babérjain azért mert jól teljesített a csapat Thai GP futamán. Szerinte, komoly gondok vannak, de a mérnökök hajlamosak hátra dölni és azt gondolni, hogy megtalálták a hibát, ha Maverick elér egy jó időt az edzésen vagy az időmérőn. Az első két csapat jelenleg V4-es erőforrást használ és elöbb utobb nekik is fejleszteniük kell. Ha erős akarsz lenni akkor minden pályán jól kell menned, ezt most a Honda és a Ducati mondhatja el magáról.

 

ugrás fel